ALKÜ'de Gerçeği Aratmayan tatbikat    

ALKÜ'de Gerçeği Aratmayan tatbikat    

26 Aralık 2023 Salı 15:31
ALKÜ'de Gerçeği Aratmayan tatbikat    

 Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) çerçevesinde gerçekleştirilen bu tatbikat gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan afetlerin çok yönlü etki ve sonuçları, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afetlere daha dayanıklı ve müdahaleler için daha hazırlıklı olması gerektiğine işaret etmektedir. Bu çerçevede ülkemizde T.C. Sağlık Bakanlığı koordinesinde ilk olarak 2014 yılında katılımlı bir ekip çalışması başlatılmış, sağlık sektöründe ulusal ve uluslararası afet risk azaltma ve afet yönetimi konusunda var olan bilgi, deneyim ve uygulamalar bir araya getirilerek ulusal kılavuz özelliği taşıyan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) oluşturulmuştur.
 

Antalya Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Alanya İtfaiye Müdürlüğü ile hastane işbirliğinde düzenlenen tatbikat öncesinde; panik oluşmaması adına hastanede bulunanlar, yapılan anonslarla bilgilendirildi. Senaryo gereği, hastanenin günübirlik servisinde ziyarete gelen bir kişi, dikkati dağıtmak adına yangın çıkartarak çocuk kaçırdı. Bunun üzerine yangın kodu ve çocuk kaçırma kodu aktif hale getirildi. Günübirlik servisinde kontrollü tahliye kararı verilerek güvenli alana götürüldü. Kameralardan hemen kontrol edilen kişi güvenlik görevlilerince yakalandı. Bebek anneye teslim edildi. 
UMKE Biriminin gözlemci olarak katıldığı tatbikatta; yangın, itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucunda başarıyla söndürüldü. Daha sonra Acil Durum ve Afet Yönetiminde görevli sağlık personelleri, hastane yönetimi, UMKE çalışanları ve saha gözlemcileri tatbikat sonrası bir araya gelerek düzenlenen tatbikatı değerlendirdi.  HAP Başkanı ve Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ali Gök; “ Düzenlemiş olduğumuz bu tatbikatla genel hayatı etkileyecek düzeyde olası bir afet ve acil durum karşısında yaşanabilecek aksaklıkları gözden geçirmeyi, kargaşayı önleyerek en kısa sürede koordineli olarak en iyisini yapabilmeyi amaçlamaktayız. Bütün teknik önlemlerimizi aldık. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren UMKE, İtfaiye çalışanları ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81