Alerji nasıl geçer?

Alerji, temas veya solunum yollarıyla kişilerin etkilendiği değişik maddelerle bağışıklık sisteminin, zararlı olmadıklarına nazaran verdiği aşırı duyarlılık ve reaksiyonlar alerji olarak tanımlanabilmektedir. Peki alerjiye ne iyi gelir? Evde alerjiyi ne geçirir?

Alerji nasıl geçer?

Alerji, temas veya solunum yollarıyla kişilerin etkilendiği değişik maddelerle bağışıklık sisteminin, zararlı olmadıklarına nazaran verdiği aşırı duyarlılık ve reaksiyonlar alerji olarak tanımlanabilmektedir. Peki alerjiye ne iyi gelir? Evde alerjiyi ne geçirir?

03 Mart 2021 Çarşamba 16:46
Alerji nasıl geçer?

Bağışıklık sistemi, vücuda giren yabancı ve tanımlanamayan bir maddeyle karşı karşıya geldiğinde bu tanımlanamayan ve yabancı maddeye rakip olacak bir antikor üreterek savunmaya geçer.  İleride bu maddelerle yeniden karşılaştığında ise daha evvel üretmiş olduğu antikorlar hemen devreye girer. Bu nedenden dolayı, örnek verecek olursak hava yoluyla taşınan polenlere karşı hassas ve alerjisi olan kişiler polen zamanında alerji riski ve alerji ile karşılaşırlar. En sık rastlanan alerji çeşitleri ise, Göz Nezlesi, Saman Nezlesi, Kurdeşen, Astım ve Egzamadır. Bağışıklık sistemi ile ilgili olan alerjilere karşı koruyucu olan ve alerjiyi engelleyen bazı şifalı bitkiler bulunmaktadır.

İşte bu şifalı bitkilerden bazıları:

Yulaf Ezmesi: Özellikle demir, çinko, bakır ve E vitamini içerir. Magnezyum, potasyum ve B vitamini açısından oldukça zengindir ve karbonhidrat içeriği nedeni ile enerji verir. Vücudu kuvvetlendirdiği için alerjik tepkilere karşı oldukça etkilidir. Metabolizmanın Düzenli çalışmasına yardımcı olarak alerjinin oluşmasını engeller.

Soya Fasulyesi: İçeriğinde demir fosfor ve kalsiyum bulunur. Ayrıca alerjik durumlarda etkili olan mineralleri ve vitaminleri içinde bulundurur. Genellikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olan soya fasulyesi kişileri hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

Maydanoz: içeriğinde oldukça fazla C vitamini barındırır. C vitamininin hususiyeti alerjiyi ortadan kaldırmak ve vücuttan atmasını sağlar. Maydanozdan yemeklerde, salatalarda ve çay şeklinde demleyerek tüketebilirsiniz.

Isırgan Otu: Alerjik saman nezlesine oldukça etkilidir. Özellikle ilkbahar aylarıyla birlikte meydana gelen bahar nezlesi tedavisinde de oldukça etkilidir. Hava yoluyla taşınan çiçek polenlerinin sebep olarak gösterildiği saman nezlesin şifa kaynağıdır. Bu nedenle ısırgan otunu öğün aralarında çay olarak tatlandırmadan tüketebilirsiniz.

Soğan: İçeriğinde flavonoidin bulundurur. Anti histamin bir özellik barındıran soğan alerjik tepkilerin baş düşmanıdır. İçeriğinde bulunan histamin alerjik tepkilerde vücudun kendi ürettiği bir kimyasaldır. Soğan bu özelliği sayesinde alerjinin neden olduğu kimyasal üretimini bloke eder.

Sinameki Otu: Bu bitki özellikle alerji nedeni ile oluşan nezle ve kaşıntı gibi durumlara iyi gelir. Ancak sinameki çayı sadece haftada bir kez içilmelidir. Fazla tüketilen sinameki bağırsaklarda sorunlara neden olabilmektedir.

Civan Perçemi: Bitkisinin alerjik rahatsızlıklara oldukça iyi geldiği yapılan araştırmalarca kanıtlanmıştır. Birçok yararı olan civanperçeminin alerji içinde oldukça şifalı bir bitkidir.

Kırlangıç Otu: Alerjik rahatsızlıklarda meydana gelen kaşıntı ve döküntü sorununun doğal ve bitkisel çözümüne destek olarak kırlangıç otu oldukça yararlı olacaktır. İlkbahar aylarında sıklıkla rastlanan ve pek çok yerde rahatlıkla bulunabilen kırlangıç otunun sütü alerjiden meydana gelen sivilce ve döküntülerin üzerine direk olarak uygulandıktan birkaç saat sonra döküntüler ve sivilceler de iyileşmeler gözlenir. Ayrıca kırlangıç otu kaynatıldıktan sonra suyu ile vücut tamamen bir pamuk yardımıyla silinirse vücutta alerji nedeniyle oluşan rahatsızlıklara karşı iyi gelecektir.

Papatya: Doğal bir antibiyotiktir. Vücut güçsüz kalarak direncin azaldığında meydana gelen alerjik reaksiyonları giderme ve tedavi etme özelliğini bünyesinde bulundurur. Kişilerde vücut direncini güçlendirerek alerjiye karşı koruma sağlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81