Ağrılarınıza son verecek doğal yöntem

Bir insanın karşı karşıya kalabileceği en büyük rahatsızlıkların başında olan diş ağrısı nedir? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı belirtileri neler? İşte merak edilen detaylar.

Ağrılarınıza son verecek doğal yöntem

Bir insanın karşı karşıya kalabileceği en büyük rahatsızlıkların başında olan diş ağrısı nedir? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı belirtileri neler? İşte merak edilen detaylar.

30 Mayıs 2021 Pazar 12:02
Ağrılarınıza son verecek doğal yöntem

Günlük hayatta bir insanın karşılaşabileceği en büyük rahatsızlıkların başında diş ağrısı gelmektedir. Her kişi en az bunu bir kere yaşamıştır. Çok rahatsız edici ve şiddetli olabilmektedir. Bundan dolayı da hemen bir müdahaleyi gerektirir. Bu ağrıyı yaşayanların en ço9k merak ettiği olan diş ağrısı nedir? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı için ilaç, Diş ağrısına doğal çözümler nelerdir? gibi soruların tüm detaylarını sizin için araştırdık.

Yaşamam kalitesini oldukça etkileyen diş ağrısından doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün ancak bu yöntemleri uygulamadan önce bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.

İLK OLARAK DİŞ AĞRISI NEDİR?

Diş ağrısı, çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını sağlayan dişlerin başta çürük olmak üzere çok farklı nedenlerden dolayı kişiyi rahatsız etmesidir. Bazen bir zonklama ya da sızlama şeklinde kendisini gösterebilir. Altında yatan nedeni bilmek gerekir. Böyle durumlara iyi gelen birçok farklı uygulama vardır.

HANGİ DOĞAL ÇÖZÜMLER DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR?

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusu sorulduğunda akla ilk gelen yöntem birçok kişinin de yakından bilmiş olduğu gargaradır. Bir bardak suyun içine yeteri kadar tuz katın. Bunun sonrasında ağzınızın içinde bu karışımı gezdirin. Hatta ve hatta bunu sirke ile yapmak da olasılıklar arasındadır. Bu yöntem genellikle çok kısa bir süre içinde ağrının yok olmasını sağlar.

Diş ağrısına karşı en etkili çözüm yolları arasında oksijenli su da bulunur. Tıpkı tuzlu su ile birlikte olduğu gibi gargara yapmak lazım. Fakat bunu tek başına değil, belli miktarda bir su ile kullanmak lazım. Kullanılan suyu kesinlikle yutmamaya dikkat edin.

Çay ağacının yağının diş ağrısına iyi geldiği yönünde araştırmalar bulunmaktadır. Üstelik bunun uygulanması da son derece kolay. İlk olarak pamuk üstüne bundan birkaç damla yağı koymak gerekiyor. Bunun sonrasında ağrının olduğunu dişin üstüne sürmelisiniz. Diğer bir yöntem ile birlikte bir yol olarak ılık suya katılacak olan yağ ile ağzınızın içinde gargara yapabilirsiniz. Görülecek ki çok kısa bir zaman içerisinde diş ağrısından hiçbir şekilde eser kalmayacak.

Diş ağrısına karşılık uygulanabilecek olan bir diğer yol ise farklı ve doğal olan bazı ürünleri kullanarak bunların desteği ile tampon yapmaktır. Limon özü, nane, badem ve vanilya tercih edilebilecek olan opsiyonların içinde dikkat çeker. Gerek tampon gerekse pamukla dişe bunlardan herhangi birisini uygulamak mümkündür.

Salatalık sayesinde diş ağrısını gidermek mümkündür. Bu uygulamaya göre alacağınız salatalığın üstüne bir miktar tuz dökün. Bunun ardından ovun. Hemen sonrasında ise dişin üstüne uygulayın. Bir süre beklemek gerekir. Böylelikle ağrıdan kurtulmuş olursunuz.

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusu sorulduğunda ise bir diğer cevapta şudur. Diş ağrısından dolayı acı çeken kişiler için karbonat gargarası da önerilen yollardan birisidir. Diğer örneklerde olduğu gibi suyun içine katın. Hemen karıştırılmasının ardından ağzınızın içini bununla gargara yaparak yıkayın. Etkisini kısa bir süre içinde gösterecektir.

DİŞ AĞRISI TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Uyguladığınız doğal yöntemler diş ağrınıza etki etmediyse muhakkak bir diş hekimine görünmeniz gerekmektedir.

Uzman hekim ilk olarak ağrının kaynağını anlamak için röntgen çekebilir ve bazı testler yaptırmanızı isteyebilir. Diş ağrısının yoğun oldu durumlarda özellikle dişte iltihaplanma varsa doktorunuz, ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulayabilir.

Bir diğer aşamada diş hekimi, dişi güçlendirmek için hassas olan bölgeyi güçlendirmek için florür tedavisi yapabilir. Daha sonrasında güçlendirdiği bölgede ağrıya neden olan bakterileri temizler ve o  bölgeyi sağlıklı hale getirir.

Diş ağrınızın farklı birçok nedeni olabilir. Diş hekimi bu nedenlerin öncelik durumuna göre bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Her yöntemde de doktorunuzun amacı hastalıklı dişi kaybetmeden kurtarmaya yönelik bit tedavi olacaktır.

DİŞ AĞRISI NASIL TEHŞİS EDİLİR?

Diş tedavisinden verimli sonuç alınabilmesi için diş ağrınızın kaynağını, doğru bir şekilde ifade etmeniz oldukça önemli. Doktora gitmeden önce şu soruların cevaplarını bilmeniz size yardımcı olabilir;

-Ne kadar zamandır diş ağrınız var?

-Ağrıyı tarif et? Nerede bulunuyor? Keskin bir ağrı mı yoksa hafif zonklayan bir ağrı mı? Ne kadar acı veriyor?

-Ağrı kendiliğinden mi başlıyor?

-Dişleriniz sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklere duyarlı mı?

-Ağrı uykunuzu etkiledi mi?

-Bu soruların cevaplarını bilmeniz sizin ve tedavinizi yapacak doktoru doğru tedavi için yönlendirecektir.

-Daha sonra diş hekiminiz, ağrıya neden olan sorunu saptamak için dişlerinizi muayene edecek ve röntgen çekecektir.

-Öte yandan bilgisayarlı tomografi (BT) ya da manyetik rezonans görüntüleme (MRI) genellikle Ludwig anjini veya kavernöz sinüs trombozu gibi ciddi nadir tanıların teşhis edilmesi için kullanılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81