Toklu: “Sessiz kalmadık bundan sonrada sessiz kalmayız”

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, basında da yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlandığı iddia edilen rapor ile Büyükşehir’e bağlı çalışanları ilgilendiren karara tepki göstererek bu konu ile akalı bir açıklama istiyoruz dedi.

Toklu: “Sessiz kalmadık bundan sonrada sessiz kalmayız”

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, basında da yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlandığı iddia edilen rapor ile Büyükşehir’e bağlı çalışanları ilgilendiren karara tepki göstererek bu konu ile akalı bir açıklama istiyoruz dedi.

30 Nisan 2020 Perşembe 16:50
Toklu: “Sessiz kalmadık bundan sonrada sessiz kalmayız”

Antalya Büyükşehir’e bağlı çalışanların görev yerlerinin değişikliğe uğraması ve bazı çalışanların ise görevlerinden alınma kararı söylemlerine ilişkin AK Parti Alanya İlçe Başkanı Başkan Mustafa Toklu, açıklamalarda bulundu.

"BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Başkan Toklu açıklamasında, “ Covid-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu zorlu günlerde Ramazan ayına da başlanmasıyla birlikte birik ve beraberliğe en çok ihtiyaç olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz.  Ama ne yazık ki bu dönemde orta çağın karanlık dönemlerinde şahit olunan bu cehalet dönemindeki bir uygulama olan cadı avının bugün Alanya’da da yapılmak istendiğini maalesef duymakta ve gözlemlemekteyiz. Dün bazı basın kuruluşlarında da çıkan haberlerde gördüğümüz gibi geçtiğimiz günlerde de bazı büyükşehir çalışanı arkadaşlarımızın bu mübarek Ramazan ayında işlerinin farklı ilçelere aktarılmasıyla mobing sistemi uygulanmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesinin Alanya’da bir takım uygulamalar yapmak istediğini ve bu uygulamaların çok cehalet içerisinde raporlayarak, fişleyerek ve insanları ötekileştirerek yapılan raporlar gördük. İnşallah bunların yanlış olduğunu, yalan olduğunu düşünüyor ve biran önce bunlarla ilgili açıklama yapılmasını istiyoruz. Bu raporlar nasıl gün yüzüne çıktı, bu raporlar kimler tarafından hazırlandı ve bu raporlar doğruysa bundan sonraki sürecin bu vatandaşlarımıza eziyet edilerek, çalışanlarımıza mobing uygulayarak mı geçirileceğini öğrenmek istiyoruz. dedi.

“MİLİTAN” KAVRAMINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ

Raporda Militan kelimesinin kullanılmasına değinen Toklu , "Raporda görevlerine son verilmesi istenen personellerin görevden alınma sebepleri olarak hangi gerekçenin nasıl yazıldığını hiç değiştirmeden ve abartmadan siz kıymetli hemşehrilerime ifade etmek istiyorum. “AKP militanı ifadesini bu raporda gördük, bu cehaletçe tabiri üzüntüyle karşılıyoruz.  Yine bazı vatandaşlarımızla ilgili bu militan kavramlarının sıkça kullanılması ve fişleme yöntemiyle bizim Türkiye’mizdeki geçmiş dönemlerde üzüntüyle izlediğimiz 28 Şubat’ın sürecinde üzüntüyle gözlemlediğimiz bu fişleme yöntemiyle bu vatandaşlarımızın fişlenmeye çalışılması, haklarında bu tarz dedikoduların üretilmesi bizleri de üzdü. Hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar farklı siyasi görüşlere sahip arkadaşlarımız da olabilir bunların bu şekilde raporlar halinde görevlerine son verilmesine yönelik çalışmalar yapılması bizleri oldukça üzdü. Millet ittifakı temsilcilerin bu konuda bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu ve buna benzer olayların Alanya’da mı yoksa diğer ilçelerde de yapılıp yapılmadığını merak etmekteyiz. Ama şunu da söylemek istiyorum ki biz militan ifadesini terörist muamelesi olarak görüyoruz ve bu konuda ciddi anlamda üzüntülerimizi dile getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Ramazan ayında böylesi bir durum yaşanmasının üzüntüsüyle tepkisini dile getiren Toklu, şu ifadelere yer verdi: "

Ayrıca paylaşımın, huzurun, rahmetin ve bereketin ayı olan tüm insanların kutsal ayında alın terleri ile emekleriyle uğraşmak, evlerine götürdükleri iki parça pideyi kursaklarında bırakmak nasıl bir zihniyet biz bunu da anlamış değiliz. Bu konular eğer yalansa bununla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bizde inşallah bu haberlerin doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bu zihniyetler, bu düşünce yapısına sahip yöneticilerin vatandaşa hizmet etme noktasında vatandaşları ötekileştirmek ve vatandaşlara eziyet etmek olduğunu düşünüyoruz. Şunu da bilmelerini istiyoruz ki biz bu güne kadar hiçbir kardeşimizin alın terine müdahale edilmesine sessiz kalmadık bundan sonraki süreçte de sessiz kalmayız. Çünkü bu insanlık suçudur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81