Bahçeli’den Çavuşoğlu’na Dendias teşekkürü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’den Çavuşoğlu’na Dendias teşekkürü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

20 Nisan 2021 Salı 23:55
Bahçeli’den Çavuşoğlu’na Dendias teşekkürü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ankara ziyareti sonrası yapılan basın açıklamasında yaşanan krizle açıklama yapmıştı. Bakan Çavuşoğlu, "Dendias haddini aştı, ben de gerekli cevabı devletim, milletim ve Kıbrıs ile ilgili de ithamlar olduğu için Kıbrıs Türk halkı adına da vermek durumundaydım" ifadelerini kullanırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Bahçeli konuşmasında şunları söyledi:

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında, yayınlanan NAVTEX ile kıta sahanlığımıza tecavüz etmiştir. Yunan Bakanın mesnetsiz, kaba ve gerçeklerle ilgisi olmayan ifadelerle saldırması, olay çıkarmak için gönderildiği ortadadır. Dendias'ın gevşeyen ayarlarını sıkan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Çavuşoğlu'na gerektiği gibi konuşması konusunda onay veren Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Yunan bakan sert kayaya çarpmış, parmak sallayayım derken Türk pençesi yemiştir. Bize göre buradaki hedef Rusya ve Ukrayna gerilimindeki sağlam duruşumuzu bozmaktır. Yunanistan'ın maşalık ve korsanlığa savrulması, ülkenin bakanının olay çıkarmak niyetiyle Türkiye'ye gelmesi ucuz bir oyundur. Akdeniz'in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan'dır. Bu çürük kafaların, Batı Trakya'daki azınlığın Türk olduğunu, bunu kimsenin değiştiremeyeceğini bilmeleri şarttır. Lozan Anlaşması çiğnenmektedir. Soydaşlarımız asla yalnız değildir, asla çaresiz değildir. Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır. Anadolu'dan kaçarken Yunan askerlerinin Ege'ye nasıl döküldüğünü bu küçük ülke sanıyorum hafızasından çıkarmıştır. Densiz Densias'a destursuz bağa girenin sopa ile kovalanacağını birilerinin tek tek anlatmasında yarar vardır. Yunanistan aklını başına almazsa, bu gidişle değil kulağından boynundan da mahrum kalacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81