Alanya CHP’den 1 Mayıs açıklaması

CHP Alanya İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ başkanlığında parti binasında toplandı.

Alanya CHP’den 1 Mayıs açıklaması

CHP Alanya İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ başkanlığında parti binasında toplandı.

30 Nisan 2020 Perşembe 22:59
Alanya CHP’den 1 Mayıs açıklaması

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maskelerini takarak, toplantı gerçekleştirdiler.

‘KORONAVİRÜS NEDENİYLE COŞKULU BİR BİÇİMDE KUTLAYAMIYORUZ’

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ; ‘Yarın 1 Mayıs… Gerçekten kutlamaktan onur duyduğumuz, işçilerimizin, emekçilerimizin, alın teri ile kazanan herkesin bayramı. Ancak; ne yazık ki Koronavirüs dolayısıyla bu bayramı, coşkulu bir şekilde kutlamıyoruz ve özellikle de ülkemizde de, daha önce bir takım siyasi baskılardan dolayı 1 Mayıs’ların coşkulu bir şekilde kutlanması engellenmişti’ dedi.

‘KORONAVİRÜS EN ÇOK İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ VURDU’

Karadağ; ‘Biz bu sene için, çok coşkulu bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamayı beklerken Koronavirüs maalesef, buna engel oldu. Koronavirüs derken hemen şunu da izah etmek zorundayım. Gerçekten bu virüs, bu hastalık, bu illet, en fazla işçi kardeşlerimizi vurdu. İşçi kardeşlerimizin gelirine ket vurdu. İşçi kardeşlerimizin yaşamını engelledi. Gelirini engelledi. Umuyorum ki, belki bu günlerde düşüşe geçen bu virüs dolayısıyla, İnşallah, otellerimiz açılacak, işçilerimiz, kardeşlerimiz, yine işbaşı yapacaklar. Evlerine ekmeklerini götürebilmelerini umuyorum’ sözleri ile işçilerin destekçisi olduğunu ifade etti.

’13 MADDE, HER ZAMAN UYGULANMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, işçinin yanında olduğunu, işçi sınıfıyla iç, içe olduğunu, bütün söylemlerinde, bütün dikte ettiği konuların başında, işçi sınıfının geldiğini belirten Karadağ, ‘Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açıklamış olduğu, 13 maddelik “Hükümet Öneri Paketi”de, işçilerin, dar gelirlilerin ve emekçilerin haklarını korumak için yapılmış bir ana uyarıdır. Bu uyarı, sadece Koronavirüs’ün yaşandığı saatler ve dakikalar da değil, daha ileride ki dönemlerde de, hükümetin alması gerektiği, bir takım tedbirlerdir’ sözleri ile 13 maddeye uyulması gerektiğini vurguladı.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ardından söz alan, CHP Alanya İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Açıkalın 1 Mayıs kutlama programı hakkında bilgiler verdi.

‘1 MAYIS’TA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ’

Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Açıkalın, ‘Şimdiden işçi ve emekçi bayramını kutlarım. Alanya'daki programımız, yarın Saat:15.00’da anıtın önünde basın açıklamasıdır. Basın açıklamasına, sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalar katılım sağlayacaktır. Koronavirüs dolayısıyla işçi kardeşlerimiz mağdur olmuştur. Özellikle turizm işçileri, turizm emekçileri daha çok mağdur olmuştur. Yarınki basın açıklaması da bu durum göz önüne alınarak, en fazla 2 veya 3 temsili oranda katılımla sağlanacaktır’ dedi.

‘YAŞASIN 1 MAYIS’

Açıkalın, açıklamasının devamında ‘Söylemek istediğim şudur,“Yaşasın 1 Mayıs” diyerek, yarın bayramımızı kutlayacağız. Program akşam 09.00’da bütün sosyal medya ve bireysel kutlamalarla kutlanacaktır. Balkonlar da ışıklarımızı yakarak, 1 Mayıs şarkılarımızı söyleyerek, kutlamalarımıza da devam edeceğiz.“Yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81