Alanya'da koronavirüse savaş açan marketçi!

Covid 19 Salgını sonrası bir dizi tedbirler alınırken bazı esnaflarda kendi tedbirlerini almaya başladı. Tosmur’da bulunan Yok Yok Market işletmecisi Çelebi Can’da kendine has önlemleri ile vatandaştan beğeni topladı.

Alanya'da koronavirüse savaş açan marketçi!

Covid 19 Salgını sonrası bir dizi tedbirler alınırken bazı esnaflarda kendi tedbirlerini almaya başladı. Tosmur’da bulunan Yok Yok Market işletmecisi Çelebi Can’da kendine has önlemleri ile vatandaştan beğeni topladı.

30 Mart 2020 Pazartesi 14:54
Alanya'da koronavirüse savaş açan marketçi!

Tosmur’da hizmet veren Yok Yok Market işletmecisi Çelebi Can, vatandaşların salgın riskinden korunması amacıyla işletmesinde önemli tedbirler aldı. Süpermarket boyutundaki işletmesinde maddi kaybı göz önünden bulundurmayan Can, marketin giriş kapısına bir pencere açtırarak vatandaşların market içerisine girmeden alış veriş yapabilmesini sağladı. Bu sayede kapalı alanda virüs yayılmasının önüne geçen işletmeci, ayrıca her sabah ekmekleri de poşetleyerek steril bir satış ortamı oluşturmaya çalışıyor. Vatandaşlar tarafından da beğeni toplayan uygulamanın diğer marketler için de örnek teşkil edebileceği düşünülüyor. 


'KENDİ TEDBİRLERİMİZİ ALMALIYIZ'
Müşterilerimizin daha sağlıklı bir ortamda alışıveriş yapabilmesi için bu şekilde bir fikir oluştu bende. Zaten düşünüyordum sağlıklı ve hijyenik şekilde çalışabilmek için neler yapabiliriz diye. Giriş kapısının tam ortasından bir pencere açtık. Bu şekilde hem vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmıyoruz. Hem de kendi sağlığımızı tehlikeye atmıyoruz. İlk etapta garip karşılayanlar oldu. Ancak vatandaşlarımızı bize hak verdiler. Marketin içerisine çok fazla insan girip çıkıyor. Bu da önemli bir risk anlamına geliyor. Devletimiz tedbirleri alıyor ancak biz de kendi tedbirlerimizi almalıyız. Bu salgının şakası yok herkes tedbirini almalı” Diye konuştu. 

EKMEKLER DE POŞETLENDİ
Ekmek dolabındaki ekmeklerin de poşetlendiğini ifade eden Çelebi Can, “Her sabah eldivenler ile ekmeklerimizi poşetliyoruz. Bu sayede daha hijyenik bir ortam oluşuyor ve vatandaşlarımızın da hoşuna gidiyor. Dışarıda hiçbir gıda maddesi bulundurmuyoruz. İşletmemizin içini de tamamen dezenfekte ettirdik.” İfadelerini kullandı. 
'YALNIZ YAŞAYAN BÜYÜKLERİMİZE SERVİS UYGULUYORUZ'
Salgın nedeniyle aldığı tedbirlerden birinin de 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için olduğunun altını çizen Çelebi Can, “Evlerinde yalnız yaşayan büyüklerimize de destek olmak istiyoruz. Onların duaları ile ayaktayız. Onlar bizim için çok önemli. Bu nedenle evlerinde yalnız yaşayan yaşlılarımızın evlerine kadar siparişlerini götürüyoruz. Devlet görevlilerimizde siparişleri götürüyor ama biz onların da işini kolaylaştırmalıyız. Bu salgından milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kurtulacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81