Bil okulları sınav başarısı

12 Nisan 2018 Perşembe günü Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan PTS (Performans Takip Sınavı) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Bil Alanya Koleji öğrencileri okul olarak Alanya’da birinci oldu.

Bil okulları sınav başarısı

12 Nisan 2018 Perşembe günü Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan PTS (Performans Takip Sınavı) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Bil Alanya Koleji öğrencileri okul olarak Alanya’da birinci oldu.

15 Mayıs 2018 Salı 22:20
Bil okulları sınav başarısı

Antalya’daki devlet, özel tüm okulların katıldığı sınavda öğrencilere ilk defa bu yıl uygulanacak Liseye Geçiş Sistemi sınavına uygun sorular soruldu. Daha ziyade yoruma dayalı soruların yer aldığı sınavın geçerliliği ve güvenirliliği Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce garanti altına alındı.
Alanya da okul puanı olarak birinciliği göğüsleyen Bil Alanya Koleji Kurucu Temsilcisi Erdal Sayi, “Bilindiği üzere okulumuzun felsefesinde sınav kesinlikle bir başarı ölçüsü değildir. Sınav başarısı kadar, mutlu, sosyal yönden gelişmiş, hayatın kendisine neler getireceğinin farklında olan ve bu anlamda kendisinin eğitim öğretim hayatının sonunda nerede konumlandırdığını bilen bireyler yetiştirmeyi okulumuz kedine görev olarak edinmiştir.
Biz öğrencilerimizi bu ve benzeri sınavlarda başarılı olsunlar şeklinde bir amaçla eğitim vermiyoruz. Biz bilimin ve teknolojinin sınır tanımadığı bir dünya da rekabet edebilecek bir eğitim politikası ile işimizi yapmaya çalışıyoruz. Öyle ki biz özellikle öğrencilerimize neyi; neden öğrettiğimizi anlatıyor ve nasıl bu bilgi ve beceriyi kolay ve kalıcı verebiliriz sorusunun cevabını arıyoruz. Bunun içindir ki öğrencilerimizi istediğiniz sınava tipi ve şekli ile karşılaştırın zorlanmayacaklardır. Temel öğrenim hedeflerimiz bu doğrultuda şekillenmiştir. Biz öğrencilerimizi bu ve benzeri sınavlara değil hayata hazırlıyoruz. Hayat sınavı çok daha kapsamlı ve her zamanda çoktan seçmeli olmayacaktır.
2018/2019 Öğretim yılında Bil Alanya Koleji Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Bilişim Lisesini Alanyamızda açılacak” dedi.

Erdal Sayi şöyle devam etti: Eğitim, öğrenmenin ötesinde bir şeydir.  Sanayi Devrimi 4.0’da kendine farklı hedefler seçen bireylere ihtiyaç duymaktadır. Şuanda ki mevcut mesleklerin  %80 şuan öğrencimiz hayata atıldığında çok farklılaştığını ve bazılarının olmayacağının farkında olmak zorundayız. 
 Çağ nasıl değiştiğini işi işten geçmeden fark etmek mecburiyetindeyiz. Biz Okullar ve öğretmenler bu değişime uyum gösterecek öğrenci değil toplum yetiştirmek sorumluğu altındayız. 
Bunun içinde bireysel başarıdan çok grup, toplum, okul başarısına odaklanmalıyız. 12 Nisan 2018 Perşembe günü Antalya İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan PTS (Performans Takip Sınavı) sonuçları okul olarak birinci olmamız bu açıdan büyük anlam ifade etmektedir. - Haber Merkezi 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81