Sosyal Bilimler öğrencileri şehir kimliği oluşturuyor

Twinning projesiyle şehrin tanıtımına katkı sunuyor.

Sosyal Bilimler öğrencileri şehir kimliği oluşturuyor

Twinning projesiyle şehrin tanıtımına katkı sunuyor.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 16:50
Sosyal Bilimler öğrencileri şehir kimliği oluşturuyor

Twinning projesiyle şehrin tanıtımına katkı sunuyor.

Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Esma Çetinkaya’nın kuruculuğunu üstlendiği proje ile gelenek ve göreneklerine hakim, yaşadığı çevreyi tanıyan, değerlerini idrak edip sahip çıkan, farklı kültürleri tanıyıp farklılıklara saygı duyan bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor. İzmir, Kırşehir, Osmaniye, Diyarbakır, Ankara, Sivas, Bursa, Mersin illerinden proje gelişimine destek verilirken proje kapsamında yabancı ortaklar ise Romanya ve Ürdün.

Projenin ana hedefini ise öğrencilerin geçmişten geleceğe duyuş, düşünüş ve değerler birliğini oluşturan dil, din, bilim, sanat, ahlak, siyaset gibi fenomenlerini tanıyabilme ve düşünme becerileri kazanmaları oluşturuyor. Öğrenciler ise farkındalık oluşturarak kültürüne hakim ve yaşadığı çevreyi iyi tanıyan değerlerine sahip kişilerle farklı kültürleri tanıyan dijital okur yazarlık bilincine sahip, bilgisayar teknolojilerini verimli kullanan ve bu beceri ve davranışların bu yüzyılda, birer dünya vatandaşı olarak gereklilik olduğunun kavrayan bireyler olmaları amaçlanıyor. Şehir kültürlerini farklı bir bakış açısıyla ve uluslararası alanda okulların projelerini paylaştığı e-Twinning platformunda Kırşehir’in tarihi, kültürü, sanatçıları öğrencilerle birlikte tanıtılarak analiz ediliyor.

Öğrenciler proje yürütücüsü Esma Çetinkaya ile birlikte UNESCO tarafından müzik şehirleri ağına dahil olan Kırşehir’in ustaları Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Aşık Sait, Hacı Taşan gibi kişilikleri abdallık ve bozlak geleneği açısından inceleyerek kültür elçiliği görevini de üstleniyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81