Kategoriler

Haber Alanya

İpekyolu Müftülüğü, kimsesizlerin yardımına koşuyor

VAN’IN İPEKYOLU KAYMAKAMLIĞI ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULAN ‘VEFA SOSYAL DESTEK BİRİMİ’ İÇİN İPEKYOLU MÜFTÜLÜĞÜ 30 DİN GÖREVLİSİNİ GÖREVLENDİRDİ.

Van’ın İpekyolu Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan ‘Vefa Sosyal Destek Birimi’ için İpekyolu Müftülüğü 30 din görevlisini görevlendirdi.

Polis, Jandarma, kurumlarca görevlendirilen personellerden oluşan ekibin içinde yer alan din görevlileri, İpekyolu Kaymakamlığınca hazırlanan gıda paketlerini belirlenen vatandaşların evlerine kadar götürüyor. 65 yaş üstü olan ve sokağa çıkamayan vatandaşların maaşları, sürekli kullandığı ilaçlar, ‘Vefa Sosyal Destek Birimi’nde görevlendirilen din görevlileri ile birlikte adreslerine teslim ediliyor.

İpekyolu ilçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, görev yapan din görevlilerinin çevrelerinde bu yaş grubunda olan veya maddi durumu zayıf olan vatandaşları belirleyerek ilgili birimlere bildirmek suretiyle ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunduğu belirtildi. Açıklamada, “Özellikle mahallelerde görev yapan din görevlileri, kimsesiz olan vatandaşların günübirlik market, manav ve benzeri ihtiyaçlarını bizzat temin ediyor” denildi.

İpekyolu Müftü Vekili ve Van İl Müftü Yardımcısı Sacit Emiri de, din görevlileriyle en ücra köşelere kadar ulaşarak zorda kalan, kimsesi olmayan, fakir fukaranın yanında olmaya, onlara maddi manevi yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi. Emiri, “Bu süreci dayanışma içerisinde birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak, devletimizin talimatları doğrultusunda ‘Haydi Van Evde Kal, Sağlıcakla Kal’ diyerek, Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına tüm gücümüzle destek vererek bu sıkıntılı günleri milletçe Allah’ın izni inayetiyle atlatacağız” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"
Gündem
22 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 70 futbol sahası büyüklüğünde kaçak var
Alanya
21 Kez Görüntülendi.
Yücel’den Devlet Bahçeli ziyareti
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Alanya’da gecekondu dönemini bitireceğim 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Tavlı'dan yeni hastane inşaatına inceleme
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten Erdem'i mutlu eden yazı
Gündem
38 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı