Kategoriler

Haber Alanya

Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt

Dinek’te bulunan barakaların yıkılmasını değerlendiren Başkan Özçelik, “O bölgeyi disiplin altına almazsak iskeledeki manzaraları yaşarız" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, encümen toplantısında düzenlediği basın toplantısında, belediyenin yürüttüğü projeler ve karşılaşılan zorluklar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kaçak yapılaşma ile mücadeleden yerel ekonomik düzenlemelere, güvenlik politikalarından finansal stratejilere kadar geniş bir yelpazede konulara değinen Özçelik, Alanya’nın gelecek vizyonunu şekillendiren önemli başlıkları ele aldı.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, encümen toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özçelik, kaçak yapılarla mücadele konusunda kesin ve net adımlar attıklarını vurgulayarak özellikle Dinek Mahallesi’nde yıkılan yamaç paraşütü büfeleri üzerine değindi. Özçelik, “Kaçak yolla mücadele edeceğimizi söylemiştik. Kaçak stok oluşturmayacağınızı ve bunların imkanların el verdiği ölçüde yıkılacağını ve cezalandırılacağını da söyledim. Göreve başladığımız günden itibaren de bunu uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz. Geçmişi bırakacak mıyız? Hayır. Bununla ilgili de arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyorlar. Öncesinde yapılan çok sayıda işlem var. Özellikle seçime yaklaştığımız dönemlerde maalesef halkımız bunu bir fırsat bilip buna devam etmişler. Bunları da geriye dönük şekilde ölçümlerini, tespitlerini yapıyoruz ve onların da geriye dönük uygulamalarını aynı bu şekilde yapacağız. Birinci önceliğim yeni kaçak stoğu oluşturmamak. Çünkü en son aldığım rakamlara göre Alanya’da 500 bin metrenin metrekarenin üzerinde kaçak yapı varmış. Yani bugün hep beraber yola çıksak bizim buraları sski haline getirmemiz, düzeltmemiz bayağı bir zaman alır. Ama onları da bırakacağız anlamına geliyor mu? Özellikle son dönemde yapılıp geriye doğru çalışmalar devam edecek. Dinek Mahallesi’nde ki paraşütçülerin büfe mevzusunda ise sormadan, dinlemeden, öğrenmeden, neden yapıldığını bilmeden çeşitli beyanatlar veren arkadaşlar var. Oranın aslı şudur. Alanya’ya huzuru getirmek. Huzur içerisinde kamu kurumlarının çalışmasıyla vatandaşın yaşamasını sağlamak. Bunun çerçevesinde bölgede ilk başlangıçta iki tane konteynır konulmuş. Sonrasında 6-7 tane daha konteynır konulmuş. Biz geldik iki tane daha konuluyordu. Bir dur dedik. Orada yanlış bilmiyorsam 30’un üzerinde işletmeci var. Bunun içinde şirketler de var, şahıslar da var. Bu böyle devam ederse sanıyorum 6 ay içinde oradaki konteynırlar bizim tören alanımıza kadar gelecek.”


Dinek Mahallesi’nde yaşanan artışların Alanya Balıkçı Barınağı’nda yaşanan kavgaya ve ardından da huzursuzluğa doğru gidebileceğini de belirten Özçelik, “Bunun sonucu aynı iskelede ki huzursuzluğa gidecek. Bir gün orada birileri kavga edecek, birileri huzursuzluk çıkaracak. Haklıyı haksızı aramaya gerek yok. Biz ulusal basında meşhur olacağız. Ben böyle bir şeye müsaade etmem” diye konuştu.

Özçelik, Dinek Mahallesi’nde konteynır kaldırarak insanları açıkta bırakma gibi misyonları olmadığını söyleyerek o bölgeyle ilgili proje çalışması yapacaklarını belirtti. Özçelik, “Bizim derdimiz oradaki insanları açıkta bırakmak değil, rüzgarın altında, yağmurun altında bırakmak değil. Belediyenin öyle bir misyonu yok. Orası ile ilgili çalışılan bir proje var. Bugün yarın bitecek. Biz oraya derli toplu sayısını şu an ben de bilmiyorum. 10 olur, 13 olur, 15 olur o bölgenin Milli Emlak tarafından koordinatları verilmiş. O koordinatların içerisinde belediyemizin kullanabileceği yerler var. Eğer orayı disiplin altına almazsak, Milli Emlak bize belirttiği koordinatlara göre projelendirme yapmazsak orası, iskeleye dönüşür dünyaya rezil oluruz..O yerlerin bize verdiği izin çerçevesinde biz oraya o arkadaşlarımızın kullanabileceği masasını atıp, oraya koyup bütün işlerini görebileceği yerleri biz yapacağız. Ama biz yaptığımızda tertip olacak, düzen olacak, bizim kontrolümüzde olacak. Oraya zabıta da koyacağız. Duşunu da koyacağız, tuvaletini de koyacağız. Hiçbir şey yok orada. Benim burada eleştirdiğim şey şudur: Sormadan, öğrenmeden, bilgi sahibi olmadan veryansın edilmesidir. Söylüyorum. Yarın koymaya kalkarsa birisi yarın yine kaldırırım. Ben seçimin o propaganda sürecinde de söyledim. Arkadaşlar ben belediye başkanı seçilirsem bu tür Alanya’nın kalitesini düşürecek, gecekondu şekline getirecek, derme çatma yerleri yapacak olursanız bunların hiçbirine izin vermeyeceğim diye söyledim. Farklı bir şey yaptığım yok. Orası tertipli, düzenli, güzel bir şekle gelecek. Ama bu süre 6 ay mı alacak? Hayır. Şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Oradaki hak sahipleri de bundan yararlanacak. Şu andaki sayı 30 kişi. Bunda bir sınırlama da yok. Burada herhangi biriniz o yamaç paraşütünü kullanma becerisine sahipse gidip o yukarıdan iki tane bölge var biliyorsunuz. O yukarıdan aşağıya atlayıp gereğini yapabilir, sürdürebilir, ticaretini de yapabilir. Bir kısıtlama yok. Bugün 30, yarın 60 olursa ne yapacağız? Tören yaptığımız Atatürk heykelini geçecek Gazipaşa’ya kadar mı gitsin?” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’ya bin 973 yolcu taşıyan yolcu gemisi geldi
Alanya
28 Kez Görüntülendi.
Alanyalı üreticilere önemli uyarı
Alanya
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki motosiklet tutkunları 19 Mayıs’a hazır
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da yabancı taksicilere Oda başkanından tepki
Genel
13 Kez Görüntülendi.
Antik Syedra’da trafik farkındalığı etkinliği   
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Durmuş Özgen: “Avrupalılar dönmeye başladı"
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya’da ulaşım ücretlerine zam geldi 
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik öğrencilerle buluştu
Eğitim
16 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'de öğrencilere TÜBİTAK projeleri eğitimi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Hayırsever Özkan’dan yeni kütüphane