Kategoriler

Haber Alanya

Rusya 18 ülkeye e-vize hakkı tanıyor

Bürokrasideki karmaşa, uzun ve karışık vize başvuru süreçleri nedeniyle ziyaretçi kaybeden Rusya, e-vizeye geçmeye hazırlanıyor. 2017 yılından beri bazı bölgelerde pilot uygulama başlatan Rusya'nın e-vize vereceği ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor.

Uzun ve karmaşık vize yapısı nedeniyle turist kaybı yaşayan Rusya, sorunu e-vize ile aşmayı planlıyor. 18 ülke için geçerli olacak e-vize uygulaması, Türkiye'yi kapsamıyor. Söz konusu 18 ülkenin Çin, Güney Kore, Japonya, bazı AB ülkeleri ile Yeni Zelanda gibi ülkeler olduğu belirtilirken, ABD ve Kanada'nın da programın dışında tutulacağı ifade edildi.
Şu anda Vladivostok, Sahalin, Kamchatka, Chukotka gibi bölgeleri kapsayan e-vize, pek çok sınırlamaya sahip. Örneğin konaklama süresi maksimum 8 gün ve ülkeye giriş yaptığını noktayla çıkış yaptığınız nokta aynı olmak durumunda.
Yeni plana göre hem elektronik vize ile ülkedeki kalış süresi 14 güne çıkarılacak ve giriş-çıkış noktasının aynı olması zorunluluğu kaldırılacak. Uygulama, 1 Temmuz'dan itibaren Kaliningrad bölgesini de kapsayacak.
İlerleyen dönemde, e-vizenin uygulandığı coğrafya sayısını arttıracak olan Rusya, ülkeye giden turist sayısını da attırmayı hedefliyor. Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourism) Başkanı Zarina Doguzova, 2021 yılında Rusya'nın her tarafına e-vize ile seyahat edilebileceğini açıkladı.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
16 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
19 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"
Gündem
24 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 70 futbol sahası büyüklüğünde kaçak var
Alanya
24 Kez Görüntülendi.
Yücel’den Devlet Bahçeli ziyareti
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Alanya’da gecekondu dönemini bitireceğim 
Genel
15 Kez Görüntülendi.
Tavlı'dan yeni hastane inşaatına inceleme
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten Erdem'i mutlu eden yazı
Gündem
39 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı