Kategoriler

Haber Alanya

'Temsilde kadınlara yeterince yer verilmedi!'

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Yönetimi, 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde il ve ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda temsilde kadınlara yeterli yerin verilmediğini açıkladılar.

Gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "31 Mart yerel seçimleri öncesi, siyasi partilerimizde aday belirleme takvimi 16 Şubat 2019 tarihinde tamamlanacak. İl ve ilçe belediye başkan adaylarının dağılım oranlarına baktığımızda, parti belirtmeksizin söyleyebileceğimiz şudur ki temsilde kadınlara yeterli yer verilmemiştir.

Bu anlayışın değişmesi, yaşadığımız şehirde kadınların siyasete katılımının artması amacıyla Belediye Meclis listelerinin hazırlanmakta olduğu bugünlerde, daha çok KADIN MECLİS ÜYELERİ istiyoruz. Eğitimi, çevresiyle ilişkileri, topluma kattığı değer ve diğer kriterlerden hareketle kadın adaylara yer verilmeli. Cinsiyetçi bir yaklaşımla, listede yer doldursun zihniyeti ile değil, kadın adayların aktif çalışmaya katılım sağlaması, erkek siyasetçilerle eşit şartlarda çalışmasına olanak sağlanması arzusundayız. Kadın adayların çoğalması için desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. ‘Kadınlar aday olmuyor’ mazeretini kabul etmediğimizi ifade ederken, kadınların aday gösterilmesinin anayasal bir hak olduğunu belirtmek istiyoruz.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi olarak, bu anlayışla hareket eden tüm aday ve partilerle ortak çalışmalarda yer alabileceğimiz inancındayız."
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
64 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
27 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
9 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti