Kategoriler

Haber Alanya

Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 

Her gün daha kötüye giden inşaat emlak sektöründen sevindiren haber geldi. Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, “Avrupalılar dönmeye başladı” diyerek müjdeyi verdi.

Alanya ekonomisinin lokomotiflerinden olan inşaat-emlak sektörü eski günlerini mumla aramaya başladı. Ekonomideki dalgalanmalar ve yaşanan ikamet sorunları sektörde işleri bıçak gibi kesti. Yabancıya konut satışların durma noktasına geldiği Alanya’da ise müjdeyi Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen verdi.

Özgen, “Çok güzel bir haber vermek istiyorum. Avrupalı dönmeye başladı. Savaşın etkileri gitti. Rus vatandaşları, Kazaklar bu ülkede aradığını bulamadı. Yasal engeller, evlerini kiraya verememe, ikamet konuları gibi. Yine ailecek gelenler için eğitim büyük bir sıkıntıydı. Önceki röportajlarımda sıkıntı gelen insanlarda değil, pazarın değişmesi demiştim. Son 5 yılda ülkemize gelenler gayri demokratik ülkelerden geliyordu. Bu yerleşme de doğal olarak ikamet sıkıntısı çıkarıyordu. Bu mesleğin 20 sene öncesine giderseniz Avrupalılar yılda bir defa konaklamak için Alanya’dan ev alıyorlardı. 11 ayda de evlerini bize teslim ediyorlardı. ‘100-200 euro gibi rakamlara kiraya verin’ diyorlardı. Dolayısıyla nüfus ve ev fiyatlarında bir şişmesi olmamıştı. Kiralar da artmamıştı. Yerel seçim sonuçları Avrupa’da büyük bir sevinçle karşılandı. Türkiye’den beklentiler arttı. Seçimin ertesi günü sonrası Avrupa’dan dönüşler başladı. Bu tür röportajlarda genellikle bizim halkımız ev ve kira fiyatlarındaki şişmeyi yabancılara bağlayarak hakaret boyutunda tepkiler veriyordu. İş böyle gidecek olursa kısa süre sonra pazar oturacak. Profesyoneller yine işine devam edecek. Özellikle kiralama konusunda ucuz konutta büyük bir arz oluşacak” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
48 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
59 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
9 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
18 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak