Kategoriler

Haber Alanya

Emekli ve eşlerine indirimli ulaşım

Türkiye’deki belediyeler arasında sadece Antalya’da vatandaşlar, emekliliğe hak kazandığı andan itibaren toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli faydalanıyor.

Bu indirim emekli eşleri için de geçerli. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki belediyeler arasında vatandaşlara emekliliğe hak kazandığı andan itibaren eşleri ile birlikte indirimli ulaşım imkanı sağlayan ilk ve tek belediye olma özelliğini taşıyor. Emekliler ve eşleri otobüslerde tam biniş ücreti 2.60 TL iken, 2 TL, raylı sistemde ise 2.40 TL olan tam ücret yerine 1.90 TL ödüyor. 
Bugüne kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Ulaşım A.Ş’ye 163 bin 530 emekli kartı başvurusu yapıldı ve kartları teslim edildi. Antalyalı emekliler, toplamda 38 milyon kez toplu ulaşımı kullanarak indirimden faydalandı. 
Antalyalı emekliler başvurmaları durumunda emekli indirim kartı ile tüm ulaşım hizmetlerinden indirimli faydalanıyor. Emekliler, indirimli ulaşım kartı almak için daha önceden SGK´dan aldıkları emekli cüzdanı veya emekli kartının fotokopileri, ya da E-Devletten aldıkları emekli olduğunu gösterir belge ile Antalya Kart Merkezleri’ne başvuru yapabiliyor. Başvuru sonrası emekliler, toplu ulaşımda geçerli indirim kartlarıyla avantajlı yolculuk ediyor. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’de emekliliğe hak kazanıldığı andan itibaren indirimli kart veren tek belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Türel, “Emeklilerin yanında eşleri de bu indirimden sadece Antalya’da faydalanıyor. Bu bizim emeklimize ve yaşlımıza verdiğimiz değerin bir göstergesi” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
21 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
28 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
90 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
37 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti