Kategoriler

Haber Alanya

Kılıçdaroğlu: Yüzde 60’ı ortaya çıkarmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer’de bir otelde düzenlenen Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı’nda partisinin 81 ilden gelen kadın kolları başkanlarına hitap etti.

 Anadolu kadının tüm dünyadaki kadınlardan farklı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemizin kadınları Kuvayı Milliye hareketinin önemli aktörlerinden birisidir. Kurtuluş Savaşı'na çocuğuyla omzunda top mermisiyle gece gündüz katkı vermiştir bu ülkenin kadınları. Şimdi yeni bir mücadelenin eşiğindeyiz. Kaybetme lüksümüz yok. Acaba çalışayım mı çalışmayayım mı deme lüksümüz yok. Bu mücadeleyi sadece CHP’li kadınlar olarak yapmayacağız. Kuvayı Milliye'de nasıl kadınlar mücadeleyi ortak yürüttüyse Cumhuriyet'i 2019’da demokrasiyle taçlandırmak için bütün kadınları kucaklamak zorundasınız, aydınlatmak zorundasınız” diye konuştu. 
“2019’da önümüzde iki seçenek var” diyen Kılıçdaroğlu, “Diktatörlük, demokrasi. İkisinden birini seçeceğiz. Demokrasi istiyorsak daha fazla çalışacağız. Baskı yapacaklar, sizler çalışırken engelleneceğinizi biliyorum. Ama biz 2019’da en az yüzde 60’lık bir demokrasi gerçeğini ortaya çıkarmak zorundayız. Öyle yüzde 50 falan değil, en az yüzde 60. Bu ülkenin insanları hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun demokrasiyi savunuyor. AK Partili kardeşlerin içlerinde demokrasiyi savunan kadınlar ve erkekler var. Ülkücü kardeşlerim demokrasiyi savunuyorlar. Cumhuriyet'i 2019'da demokrasiyle taçlandırırsak mücadeleyi ayrım yapmadan birlikte vereceğiz“ ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
21 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
28 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
90 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
37 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti