Kategoriler

Haber Alanya

Laleler çiçek açtı

Alanya Belediyesi ekiplerince şehrin çeşitli bölgelerindeki parklarda ve refüjlerde dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Peyzaj uygulamalarına yenilikler katan lale, nergis ve sümbül soğanları Aralık ayında şehrin muhtelif yerlerine dikilerek bakımları yapıldı. Şehrimizin çeşitli bölgelerinde kullanılan bu soğanlar şehre kattığı renkler ve çeşitlilik açısından hem yerli vatandaşların hem de şehre gelen turistlerin yoğun ilgilisini çekiyor. Özellikle Atatürk Anıtı yanındaki yeşil alanda yapılan kapsamlı uygulama ile bu bölge birçok kişinin uğrak yeri haline geldi. Yerli halkın ve turistlerin hem gezinti hem de fotoğraf çektirmek amacıyla yoğun ilgi gösterdiği bu alan 2018 sezonunda çiçeklerin açmasıyla birlikte tekrar renklenmeye başladı.
Sugözü Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerine yeni yapılan çevre yolundaki Telekom Kavşağı’nda da lale, sümbül, nergis soğanları ile desen çalışmaları yapılarak çiçeklerin açması ile birlikte görsel bir şölen ortaya çıktı. Alanya ile özdeşleşmiş olan su kabaklarının sergilenmesi amaçlı süs ağacı da bu kavşağın ortasına monte edilirken geceleri ağaç ışıklandırılarak caddenin renklenmesi sağlanıyor.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada soğanlı bitkilerin peyzaj uygulamalarındaki önemine vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizin dönem dönem açmaya başlamasıyla Nisan ayı sonuna kadar devam edecek çiçeklenme ile parklarımız halkımızın gezinti ve fotoğraf çekimlerine hazır hale getirildi.” dedi.  
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
21 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
28 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
90 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
37 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti