Kategoriler

Haber Alanya

Benler Deresi ıslah ediliyor

Alanya Belediyesi, ilçe genelinde taşkın riski bulunan derelerde ıslah çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Benler Deresi’nde 200 metre uzunluğunda 3x3 ebatlarında menfez yapılıyor.

 
Alanya Belediyesi, taşkın riski bulunan derelerde ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezindeki derelerde iş makineleri ile yıl boyu temizlik çalışması sürdüren Alanya Belediyesi, özellikle kuzeyden güneye inen ve taşkın riski taşıyan derelerde de ıslah çalışmasına devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında Tepe Mahallesi ile Küçükhasbahçe Mahallesi arasından geçen ve aynı zamanda 20 metrelik imar yolu güzergâhında bulunan Benler Deresinde ıslah çalışması yapılıyor.200 metre uzunluğunda 3 metre genişliğe ve 3 metre yüksekliğe sahip menfez tamamlandığında bölge taşkın riskine karşı korunmuş olacak.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yıl boyu kışa hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “ Benler Deresi ıslah çalışmaları ile özellikle kuzeyden inen sel sularının muhtemel taşkın yaratma ihtimaline karşı sürdürülüyor. Birden fazla derenin birleştiği, debisi yüksek bir dere. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak, dere güzergâhındaki 20 metrelik imar yolunu da hizmete sunmuş olacağız. 20 metrelik imar yolu Tepe ve yukarı mahalleler için Küçükhasbahçe güzergâhından önemli bir alternatif yol olmuş olacak. Şimdiden bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
16 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
17 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
82 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
31 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
13 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
17 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti