Kategoriler

Haber Alanya

Yardım treni yüzleri güldürdü

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Alanya Belediyesi, okullarda Engelli Farkındalığı eğitimlerine başladı. Alanya merkez ve kırsal mahallerdeki tüm okulları kapsayan eğitim semineri, bugün İshaklı İlkokulu’nda devam etti.
 
Eğitim programına Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, İshaklı Muhtarı Rasim Okyanus, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez tarafından öğrencilere engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri ve engelli bireylere empati konu başlıkları aktarıldı. Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları öğretildi. Uygulamalı oyunların eşlik ettiği çalışmada öğrencilerin katılımı sağlanarak engelli bireylerin dünyası, yaşam içerinde karşılaştıkları güçlükler, engelli bireylere doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.
Birinci. 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine verilen seminerin ardından Alanya Belediyesi Yardım Treni okul önünde durdu. Seminer sonrası Yardım Treni’nde getirilen ayakkabı, kırtasiye malzemeleri, hikaye kitapları, çeşitli yiyecekler İshaklı İlkokulu öğrencilerine hediye edildi. 
Bilindiği gibi Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, okullara ve ihtiyaç sahiplerine ayakkabı, oyuncak, kıyafet, kırtasiye gibi malzeme yardımı yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olarak bu yardımların ilgili yerlere ulaşmasına da aracılık ediyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
65 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
27 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
9 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti