Kategoriler

Haber Alanya

Fıtık hastalarına müjde

Teknolojinin son harikası, bilgisayar kontrolü ile robotik bir sistem olan ANTALGIC-TRAK, Özel Alanya Anadolu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde hastaların hizmetine sunuldu.

Yaklaşık 10 gündür hizmette olan sistem, fıtık ve eklem ağrısı şikayeti olan hastalara ağrısız tedavi imkanı sağlayacak. Omurga fıtıklarında baskı giderici tedavi olarak onaylanan ve aynı zamanda eklem hareketliliğini arttırıcı bir sistem olarak da bilinen ANTALGIC-TRAK, fıtık ve çeşitli eklem rahatsızlıkları olan hastalara ameliyatsız tedavi imkanı sunuyor. ANTALGIC-TRAK, sistemi, İstanbul, Ankara, Denizli, Balıkesir, Kayseri, Mersin, İzmir ve Antalya'dan sonra da Özel Alanya Anadolu Hastanesi’nde hizmete girdi. Alanya’da bu tür rahatsızlıkları olan hastaların artık Antalya veya başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan Özel Alanya Anadolu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde tedavisi gerçekleşeceğini müjdeleyen Anadolu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde Uzman Doktor Müzeyyen Okutmuş, seans sırasında hastanın problemleri göz önünde bulundurularak uygun pozisyonun seçildiğini belirtti. 
BEL FITIĞI HASTALARINA AMELİYATSIZ ÇÖZÜM 
Bel fıtığı hastalarına ameliyatsız çözüm imkanı sağlandığını belirten Uzman Okutmuş, " Antalgic Trak Desteği, bel fıtığı, boyun fıtığı, bel kayması, kanal darlığı, sırt ağrıları, boyun gerginliği, bel tutulması, kalça ve bacak ağrıları, omuz ve kol ağrıları, bazı romatizmal ağrılarda kullanılmaktadır. Cihazımız girilen verilere uyarak, hastayı istediğimiz kuvvette 45 saniye çekiyor, 15 saniye ara verip dinlendirerek tekrar çekiyor. Bu süre doktor kontrolünde değiştirilebiliyor. Çekimi fıtığın olduğu bölgede odaklayabiliyoruz. Çekilmemesi gereken noktaları da belirleyebiliyoruz. Fıtık dışındaki rahatsızlıklar için de çekim yapılabiliyor” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
21 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
24 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
22 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
90 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
37 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor: “TFF Genel Kurulu 18 Temmuz’da yapılmalı
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Özgen: “Avrupalılar Alanya’ya dönmeye başladı 
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyespor “Oğuz ile devam” dedi 
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Alanya’da en güzel ezan okuyanlara takdir belgesi
Alanya
12 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk ve Acil Yardım öğrencileri ALKÜ’de kıyasıya mücadele etti