Kategoriler

Haber Alanya

Kovid-19 tedavisinde yerli 'solunum cihazı' kullanıma hazır

Koronavirüs tedavisinde kritik öneme sahip olan solunum cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardır. Salgınla mücadele kapsamında yüzde 100 yerli olan ‘solunum cihazı’ Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle üretilen 10 adet yüzde 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) hastanemiz bünyesinde hizmet veren Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmaya başlandı. Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak, yenilenen tıbbi cihazlarla verilen hizmetin kalite ve çeşitliliğinin arttığını belirterek tüm hastalara acil şifalar diledi.

VENTİLATÖR NEDİR?

Solunum olarak da adlandırılan ventilatör, nefes alabilen havayı akciğerlerin içerisine ve dışarısına taşımayı sağlayarak, fiziksel olarak nefes alamayan ya da yetersiz nefes alan hastalara nefes vermek için mekanik ventilasyon sağlayan bir makinedir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
32 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 kilo 663 gram uyuşturucu ve 483 sentetik hap ele geçirildi
Spor
16 Kez Görüntülendi.
Dünya şampiyonundan Alanyaspor’a sürpriz ziyaret 
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sürücülere rekor ceza
Genel
37 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde bazı isimlerin görev yerleri değişti
Belediye
27 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
25 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
18 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı