Kategoriler

Haber Alanya

Putin: “Dağlık Karabağ müzakerelerinde Türkiye de olmalı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ müzakerelerinde Türkiye’nin de olması gerektiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ müzakerelerinde Türkiye’nin de olması gerektiğini açıkladı.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, uluslararası toplumdan müzakere çağrıları sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus iş dünyası için düzenlenen "Rusya Çağırıyor" isimli programa telekonferans yoluyla katıldı. Toplantıda siyasi konulara değinen Putin, Dağlık Karabağ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ermenistan’ın, Sovyetler Birliği dağılırken silahlı yönteme başvurduğunu belirten Putin, “Sovyetler Birliği yönetimi de insanların güvenliğini sağlayacak etkin bir karar almamıştı, Ermenistan eline silah alarak kendisi adım atmıştı. Karabağ’da belirli bir rejimin sağlanmasıyla 5 artı 2 bölgenin Azerbaycan’a verilmesini konuşmak bizim yaklaşımımızdır. Uzun süreli çözüm için iki tarafa da uygun olan bir çıkar dengesi sağlanmalı” dedi.

“Müzakerelerde Türkiye de olmalı”

Dağlık Karabağ tartışmasının diplomasi ile çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Putin, “Azerbaycan ile Ermenistan’ın, Türkiye’nin de olduğu Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor. Bunun başarılabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ABD, tüzel kişilerimize ve şirketlerimize 46 kez yaptırım uyguladı”

ABD ile ilişkilerde sorunların hala sürdüğünü belirten Putin, “Mevcut yönetim Rusya’ya, tüzel kişilerimize ve şirketlerimize 46 kez yaptırım uyguladı. 46 kez! Hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştı. Ancak bu kısıtlamalara rağmen bir önceki döneme kıyasla ticaret hacmi yüzde 30 arttı. ABD seçimlerine değinmek istemiyorum. Zira ben ne söylersem söyleyeyim, partnerlerimiz Rusya’nın ABD seçimlerine sözde müdahalesini kanıtlamak için sözlerimi işine geldiği şekilde yorumluyor” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
32 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı
Asayiş
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 kilo 663 gram uyuşturucu ve 483 sentetik hap ele geçirildi
Spor
16 Kez Görüntülendi.
Dünya şampiyonundan Alanyaspor’a sürpriz ziyaret 
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sürücülere rekor ceza
Genel
36 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde bazı isimlerin görev yerleri değişti
Belediye
27 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
25 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
18 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı