Kategoriler

Haber Alanya

İngiltere’de geliştirilen korona virüs aşısı Uganda’da denenecek

İngiltere’deki Imperial College London Üniversitesinin geliştirdiği yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yeni klinik denemeleri Aralık ayında Uganda’da da yapılacak.

İngiltere’deki Imperial College London Üniversitesinin geliştirdiği yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yeni klinik denemeleri Aralık ayında Uganda’da da yapılacak.

Uganda Virüs Araştırma Enstitüsü (UVRI), İngiltere’deki Imperial College London Üniversitesinin geliştirdiği yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yeni klinik denemelerine katılmak için üniversite ile görüşmelerin yapıldığını belirtti. UVRI Direktörü Profesör Pontiano Kaleebu, İngiltere’de geliştirilmekte olan aşının klinik denemelerinin ülkelerinde başlaması için gereken protokolün hazırlandığını duyururken, Uganda’da uygulanacak testlerin Aralık ayı itibarıyla başlayacağını dile getirdi.

Pontiano Kaleebu ülkede denemelerin yapılmasının Covid-19 aşısı arayışına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Başarılı aşıların farklı insan grupları üzerinde test edilmesi gerekiyor. Burada denemeler yapılırsa aşının geliştiricileri aşının Afrika kıtasındaki etkinliğini bilecek ve bu da daha iyi bir temsil sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Aşıların Afrika ülkelerinde denenmesine ilişkin gelen tepkilerin yersiz olduğunu ifade eden Kaleebu, potansiyel aşının Uganda’da denenmesinin faydalı olacağını vurguladı. Kaleebu, ülkedeki antibiyotiklerin dahi yabancılar tarafından üretildiğinin unutulmaması gerektiğini belirterek Uganda halkının klinik denemelere katılacağına inandığını ifade etti.

Daha önce insanlar üzerinde gerçekleştirilen ilk aşı denemelerinin başarılı olduğunu belirten Imperial College Üniversitesinin aşı denemelerine Afrika ülkelerinin katılmasının önemli olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü Afrika Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, denemelere katılan kişilerin lisans aldıktan sonra aşıyı alma şansının daha yüksek olduğunu ifade etmişti. Moetri, "Bu nedenle Afrika ülkelerinin aşı denemelerine girmesi önemlidir. Bu durum denemelere katılan ülkelerin aşıları herhangi bir yerde olduğundan daha hızlı almalarını sağlayacak" demişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
19 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
10 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı
Asayiş
9 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 kilo 663 gram uyuşturucu ve 483 sentetik hap ele geçirildi
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Dünya şampiyonundan Alanyaspor’a sürpriz ziyaret 
Asayiş
5 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sürücülere rekor ceza
Genel
20 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde bazı isimlerin görev yerleri değişti
Belediye
22 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
20 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
22 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
17 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı