Kategoriler

Haber Alanya

Kahta’ya iki yeni bölüm açılıyor

KAHTA'YA İKİ YENİ BÖLÜM AÇILIYOR

Adıyaman Üniversitesi Kahta Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi yeni açılacak 2 bölümle Kahta’daki eğitim faaliyetlerini genişletiyor.

Adıyaman Üniversitesine bağlı Kahta Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde şehrin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Bahçe Bitkileri ile Tarla Bitkileri Bölümlerinin açılması YÖK tarafından onaylandı.

Kahta Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin ilçe tarımına sağladığı akademik destekten dolayı memnun olduğunu belirten Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, açılan yeni bölümlerle, hem öğrenci sayısının artacağını hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Turanlı, “Kahta Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde şehrin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Bahçe Bitkileri ile Tarla Bitkileri Bölümlerinin açılması bizi sevindirdi. Açılacak 2 yeni bölüm ile bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte olduğu kanaatindeyim. Kahta Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin ilçe tarımına sağladığı akademik desteğin de farkındayız. Yeni bölümler ile hem öğrenci sayısının artacağını hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Her iki bölümün açılmasında emeği olan başta AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a diğer milletvekillerimize, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a ve emeği geçen herkese Adıyaman çiftçisi adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
7 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 70 futbol sahası büyüklüğünde kaçak var
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Yücel’den Devlet Bahçeli ziyareti
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Alanya’da gecekondu dönemini bitireceğim 
Genel
9 Kez Görüntülendi.
Tavlı'dan yeni hastane inşaatına inceleme
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten Erdem'i mutlu eden yazı
Gündem
36 Kez Görüntülendi.
Özçelik'ten kaçak yıkım eleştirilerine yanıt
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Emniyet park ve metruk binalarda uygulama yaptı