Yenialp: " Küçük esnafa sahip çıkılmalı"

AVM ve zincir marketlerle ilgili yasa teklifi için harekete geçildi. Yenialp, "Geç kalınmış bir karar, yasa bir an önce çıkmalı ve küçük esnafa sahip çıkılmalı" dedi.

Yenialp: " Küçük esnafa sahip çıkılmalı"

AVM ve zincir marketlerle ilgili yasa teklifi için harekete geçildi. Yenialp, "Geç kalınmış bir karar, yasa bir an önce çıkmalı ve küçük esnafa sahip çıkılmalı" dedi.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 00:31
Yenialp: " Küçük esnafa sahip çıkılmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketler ile ilgili kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarının hızlandırılması talimatı üzerine hükümet harekete geçti. Küçük esnafı korumak için harekete geçilen düzenleme kapsamında zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Bulvar üzerinde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 kilometre olacak.

PAZAR GÜNÜ İÇİN 2 FORMÜL MASADA

Düzenlemede öne çıkan başlıklardan biri zincir marketlerin çalışma saatleri. Bu kapsamda küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketler pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması formülü de gündemde. Ancak AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması formülünün corona virüs tedbirleri kapsamında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir süre daha ertelenebileceği üzerinde duruluyor. Öte yandan, yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olacak.

'GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR'

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, "Geç kalınmış bir karar. Çok daha önce çıkarılmalıydı. Pandemi döneminde zincir marketlerde tekelleşmeler arttı ve sıkıntıya yol açtı. Zincir marketler istedikleri malı alıp, istedikleri fiyatlara satıyorlar. Bakkalda 2 TL olan ürün, zincir markette 20 TL'ye satılıyor. Bir de kendi aralarında fiyat konusunda anlaşıyorlar. Bu durumda da üretici ve tüketici zorda kalıyor. Bu yasa hayata geçirilirse mahalle esnafı korunacak. Pandemi sürecinde mahalle esnafı yardım etti vatandaşlara, zincir marketlerin insanlara hiçbir faydaları yok. Yasa bir an önce çıkmalı. Küçük esnafa sahip çıkılmalı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81