TÜRSAB'da 'evet' gerginliği sürüyor

Başaran Ulusoy'un TÜRSAB'ın 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıklamasına tepkiler devam ederken, Ulusoy sessizliğini koruyor. SAYD Başkanı Altınay, "Başaran Bey'in konuşmasını TÜRSAB adına yaptığını zannetmiyorum" dedi.

TÜRSAB'da 'evet' gerginliği sürüyor

Başaran Ulusoy'un TÜRSAB'ın 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıklamasına tepkiler devam ederken, Ulusoy sessizliğini koruyor. SAYD Başkanı Altınay, "Başaran Bey'in konuşmasını TÜRSAB adına yaptığını zannetmiyorum" dedi.

02 Mart 2017 Perşembe 00:25
TÜRSAB'da 'evet'  gerginliği sürüyor


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili Star gazetesinde yayınlanan demecinin yankıları sürüyor. Star gazetesi 20 Şubat tarihli haberinde Ulusoy'un TÜRSAB'ın yeni Anayasa'ya 'Evet' diyeceğini açıkladığını iddia etmişti. Başaran Ulusoy'dan konuyla ilgili hala bir açıklama gelmezken turizmcilerin tepkisi sürüyor.
TÜRSAB üyesi acentalar arasında bu açıklama ile ilgili yorumlar yapılmaya devam ederken, haberlerimizde görüşüne yer vermek üzere konuştuğumuz çoğu turizmci bu konunun çok hassas bir konu olması nedeniyle yorum yapmaktan kaçınıyor veya yorum yapanlar sözlerinin yayınlanmasını istemiyor. Ancak genel görüş referandumda kimin 'Evet' kimin 'Hayır' diyeceğine hiçkimsenin karışamayacağı, herkesin özgür iradesiyle oy kullanma hürriyeti olduğu yönünde.
"TÜRSAB ADINA YAPMAMIŞTIR"
Antalya merkezli Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği - SAYD'ın Başkanı Sefa Altınay, TÜRSAB üyesi acenta sahiplerinin hepsinin şahsına münhasır görüşü olacağını vurgulayarak, "Başaran Bey'in konuşmasını TÜRSAB adına yaptığını zannetmiyorum" dedi. Altınay'ın konuyla ilgili yorumu şöyle:
"Başaran Ulusoy'un böyle bir açıklama yaptığını basından öğrendik. TÜRSAB, seyahat acentalarının çatı kuruluşu. Bu çatı altındaki seyahat acentası sahiplerinin referandumda hangi oyu kullanacakalarına dair muhakkak şahsi görüşleri vardır. Başaran Bey'in konuşmasını TÜRSAB adına yaptığını zannetmiyorum. Kendi ve yönetimdeki arkadaşlarının fikirleriyle ağırlıklı olarak 'Evet' oyunun çıkabileceğini söylemiştir diye düşünüyorum. Zira her biri şahsına münhasır kişiler ve şirketler. Çatı örgütü olarak 7-8 bin kişiyi kapsayan Evet veya Hayır açıklaması yapmış olması mümkün değildir. Herkes kendi tercihini yapacaktır. Evet diyen de Hayır diyen de olacaktır. Bu ticaretin ötesinde kişilerin konuya bakış açısıyla alakalıdır. Zaten olamaz da, netice itibariyle özel şahıslar özgür iradesiyle oyunu kullanacaktır. Ne TÜRSAB Evet dese bütün acentalar Evet der, ne Hayır dese Hayır der. Bırakın ülkedeki major siyasi gelişmeleri seyahat acentalarının kendileri içinde bulundukları problemlerle ilgili tek ses olamadıkları bir dönemde major konularla ilgili tek ağızdan, hepyekun Evet veya Hayır denebilmesi pek mümkün değildir. Referandumun ülkemiz ve turizm adına faydalı bir netice ile sonuçlanmasını arzularız. Güçlü bir Türkiye ve artan bir turizm endüstrisi herkesin tek beklentisidir."
"BAŞKAN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYOR"
Troja Turizm'den Yüksel Türemez de, Başaran Ulusoy'un Star'da yayınlanan bu haberdeki ifadeleri kabul etmediğini duyduklarını iletti. Türemez, "Eğer gazetede çıkan sözleri söylemişse hatalı bir yaklaşımdır. Bizim gibi oldukça büyük bir kitleyi temsil eden birisinin bizim adımıza Evet ya da Hayır deme hakkı yok. Yıllarca bize TÜRSAB'a siyaseti sokmadım dedi, eğer bu demeç doğruysa siyaseti sokmuş demektir. Ama Başkan doğru olmadığını söylüyor." yorumunu yaptı.
"KURUM BAŞKANLARI KARAR VEREMEZ"
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu da, "Kurum başkanları tartışmalı ve iki seçeneği olan oylamalarda kurumları adına, tüm üyeleri bağlayacak kararlar veremez" dedi. Köfteoğlu, "Hiçbir kurum başkanın kurumu adına oyunun rengini belli edemez, etmemelidir" diye ekledi.
"ZAMANI GELİNCE YAPACAĞIM"
Öte yandan haberin Star gazetesinde çıkmasının ardından TÜRSAB'tan aldığımız bilgiye göre Başaran Ulusoy konuya ilişkin TÜRSAB'ın web sayfası üzerinden yazılı bir açıklama yapacaktı. Ancak konunun üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hala bir açıklama gelmedi. Telefonla ulaştığımız Başaran Ulusoy, "Açıklamayı zamanı gelince yapacağım" yorumunu yapmakla yetindi.

Son Güncelleme: 02.03.2017 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81