Sürücülerin dikkatine! İşte Alanya'da yeni hız limitleri

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), caddelerdeki hız sınırını yeniden belirledi. Yeni güncellenen hız limitleri 70 ve 82 kilometre oldu.

Sürücülerin dikkatine! İşte Alanya'da yeni hız limitleri

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), caddelerdeki hız sınırını yeniden belirledi. Yeni güncellenen hız limitleri 70 ve 82 kilometre oldu.

01 Ekim 2019 Salı 12:08
Sürücülerin dikkatine! İşte Alanya'da yeni hız limitleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan başkanlığında 8 Ağustos tarihinde bir araya gelerek Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) noktalarının bulunduğu güzergahlarda uygulanacak hız limitlerinin belirlenmesi üzerine kurulan ‘Hız Belirleme Komisyon’ raporunu görüştü. UKOME, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair  Yönetmelik’in 15. Maddesinde; “İl ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri, yerleşim yeri içinde geçer bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek can ve mal güvenliği açısından gerekleri tedbirlerin alındığı yaya geçitlerinin alt ve üst geçitlerle sağladığı bölünmüş karayollarında araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırını 32 kilometre, yerleşim yerleri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında 20 kilometreye kadar artırma yetkisi’ni kullandı.
 70 ve 82 kilometre
UKOME, EDS noktalarının bulunduğu güzergahlarda, D-400 Karayolu üzerinde bulunan Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre ilçeleri, D-350 ve D-650 Karayolu üzerinde bulunan Döşemealtı ilçesi, D-685 Karayolu üzerinde bulunan Aksu ilçesi meskun mahal geçişlerinde ve Antalya kent merkezinde bulunan bazı cadde ve bulvarlarda uygulanmakta olan hız sınırlarında limitleri 50 kilometreden 70 ve 82 kilometreye çıkarırken bazı çevre yollarında otomobiller için hız sınırının 110 kilometre olmasını kararlaştırdı.
 Yeni hız limitleri

İşte Antalya ve ilçelerinde caddelerde açıklanan yeni hız limitleri: “D-400 Karayolu (Demre-Gazipaşa arası) Gazipaşa İlçesi ve Alanya İlçesi meskun mahal geçişlerinin 70 km, Manavgat İlçesi, Hasan Fehmi Boztepe Caddesi ile ilçe merkezi meskun mahal bitimi arasının 82 km, Gündoğdu Mahallesi ile Hasan Fehmi Boztepe Caddesi arasında kalan meskun mahal geçişlerinin70 km, Serik İlçe Merkezi meskun mahal geçişinin 70 km, Kemer İlçesi, Beldibi, Göynük, Kemer merkez, Çamyuva ve Tekirova Mahalleri meskun mahal geçişlerinde 70 km, Kumluca İlçesi, Ahmet Ali Ağa Bulvarı-Koca Kesik Sokak kesişim kavşağı ile ilçe meskun mahal bitimi arasında kalan kısmın 70 km, Finike İlçesi, Hasyurt meskun mahal başlangıcı ile Elmalı-Finike Yolu arasında kalan kısmın 70 km, Demre İlçesinin tüm meskun mahal geçişlerinin 70 km (D-400 Karayolunun bölünmüş yol niteliği taşıdığı kısımlarda)  D-350 Karayolu (Antalya-Denizli Yolunun); Döşemealtı İlçesi, Düzlerçamı-Karaman Mahalleleri ve Yalınlı-Nebiler Mahalleleri meskun mahal geçişlerinin 70 km, D-650 Karayolu (Antalya-Burdur Yolu) Antalya Meskun mahal başlangıcı ile Antalya Bulvarı arasında kalan kısmın 70 km. D-685 Karayolu (Antalya-Isparta Yolu) Kuzey Çevre Yolu Yonca Kavşağı ile Serik Caddesi arasında kalan meskun mahal geçişlerinin 70 km.
 Antalya kent merkezi
Antalya kent merkezinde bulunan bazı cadde ve bulvarlarda yeni güncellenen hız limitleri şöyle: “Hamza Taş Caddesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Yeşilırmak Caddesi, Sakarya Bulvarı, 75. Yıl Caddesi, Altınova Bulvarı Antalya Bulvarı, Dumlupınar Bulvarının Antalya Bulvarı ile Atatürk Bulvarı arasında kalan kısmı, Sakıp Sabancı Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı Yener Ulusoy Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Kızılırmak Caddesi, Ali Çetinkaya Caddesinin,  Burhanettin Onat Caddesi ile Aspendos Bulvarı arasında kalan kısmı, Aspendos Bulvarının 1681 Sokak ile Ali Çetinkaya Caddesi arasında kalan kısmı, Perge Bulvarı Narenciye Caddesi, Avni Tolunay Caddesinin Narenciye Caddesi ile Sinanoğlu Caddesi arasında kalan kısmı, Sinanoğlu Caddesi, Metin Kasapoğlu Caddesi, Termesos (Hamza Taş) Bulvarı, İsmet Gökşen Caddesi, Bülent Ecevit Bulvarı, Çağlayangil Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Tekelioğlu Caddesi, Barınaklar Bulvarı, Havaalanı Caddesinin Rauf Denktaş Caddesi ile Lara Caddesi arasında kalan kısmı, Lara Caddesinin Havaalanı Caddesi ile Yaşar Sobutay Bulvarı arasında kalan kısmı, Yaşar Sobutay Bulvarı Özkarakoyunlular Caddesi-Kardeşkentler Caddesi,  Expo Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarının Hürriyet Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan kısmı, Uncalı Caddesi, Atatürk Bulvarı  Akdeniz Bulvarının Liman Caddesi ile Konyaaltı Bulvarı arasında kalan kısmı 70 km olacak. Batı Çevre Yolu (Antalya Bulvarı ile Hürriyet Caddesi arası) Konyaaltı Bulvarı (Batı Çevre Yolu) Hürriyet Caddesi ile Sarısu Kavşağı arası, Gazi Bulvarı, Serik Caddesinin Gazi Bulvarı ile Expo Yonca Kavşağı arasında kalan kısmı Aspendos Bulvarının 1681 Sokak ile Serik Caddesi arasında kalan kısmı 82 km olarak belirlendi.
 90 km’ye düşürüldü
Gazipaşa D-400 üzeri çobanlar köyü mevki 70 km, D-400 üzeri Kahyalar ile İmamlı Köyü Mevki (otomobiller için 110 km)  Alanya D-400 Üzeri Elikesik Köyü İle Konaklı Mevki (otomobiller için 110 km) Manavgat  D-400 Üzeri Kızılağaç İle Doğançam Mevki (otomobiller için 110 km) D-400 Üzeri Gündoğdu İle Hocalar Mevki 70 km. Serik D-400 Üzeri Çakış ile Serik Arası (Otomobiller İçin 110 Km) Aksu; Serik Caddesi 82 km, Isparta Yolu 70 km Kardeş Kentler Caddesi 70 km. Kepez/Muratpaşa; Serik Caddesi -Gazi Bulvarı Arası, Gazi Bulvarı-Serik Caddesi Arası, Serik Caddesi-Aspendos Bulvarı Arası ve Gazi Bulvarı-Aspendos Bulvarı Arası 82 km. Muratpaşa; Rauf Denktaş Caddesi, Metin Kasapoğlu Caddesi, İsmet Gökşen Caddesi ve Sinanoğlu Caddesi 70 km. Konyaaltı; Konyaaltı Bulvarı (Batı Çevre Yolu) 82 km, Atatürk Bulvarı 70 km. Kepez; Antalya Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı, Hamza Taş Caddesi, Altınova Bulvarı 70 km. Döşemealtı; Antalya Burdur Yolu (yasalar kapsamında belirlenen otomobiller için 110 km. Kemer; Tüneller Mevki 70 km. Göynük Hız Koridoru Tekirova Mevki Yasalar kapsamında belirlenen hız  (otomobiller için 110 km) Finike; Finike Sahil Yolu 70 km Korkuteli; Denizli Antalya Yolu 90 km. Antalya-Denizli yolu üzerinde EDS sisteminin kurulduğu bölgede çok sayıda yaralanma ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana gelmesi nedeniyle uygulanmakta olan hız sınırı 110 km’den 90 km’ye düşürüldü. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81