Sirkeli: ‘Cumhuriyetin yıkılması mümkün olmayacak’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Cumhuriyetin Atatürk’le bütünleşen Türk milletinin kendi eseri olduğunu belirterek, yıkılması ve yolundan daha fazla saptırılmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Sirkeli: ‘Cumhuriyetin yıkılması mümkün olmayacak’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Cumhuriyetin Atatürk’le bütünleşen Türk milletinin kendi eseri olduğunu belirterek, yıkılması ve yolundan daha fazla saptırılmasının mümkün olamayacağını söyledi.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:18
Sirkeli: ‘Cumhuriyetin yıkılması mümkün olmayacak’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dernek binasında açıklama yapan Sirkeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim olduğunu söyledi. Atatürk’ün devrimlerine inanmış her insanın ortak gururunun Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Sirkeli, “29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz ilan edildiğinde toplumumuzda umut ve heyecan vardı. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma ve hatta üzerine çıkma hedefine inanılmıştı. Ekonomik ve siyasi tam bağımsızlık ciddiye alınmaktaydı. “On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan” dizesi, cumhuriyet devrimi’nin yarattığı büyük heyecanın ve değişimin açık ifadesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışından sonra, bilhassa, çok partili siyasi yaşamla birlikte, cumhuriyet devrimine, açık ve gizli saldırılar başladı. Türkiye Cumhuriyeti önce siyasi ve hemen ardından ekonomik bağımsızlığını kaybetti. Cumhuriyetin kuruluşunda vazgeçilmez hedef olarak konulan siyasi ve ekonomik bağımsızlığın yitirilmesi, bir emperyal projedir ve yerli işbirlikçilerin eliyle uygulanmıştır. Bu şekilde, Türkiye Cumhuriyeti dönüştürülmüş, rotasından saptırılmış, başkalaştırılmış toplumsal huzur ve barış tehlikeye atılmış, yönetim tekilleştirilmiştir. Açıktan yıkım çabalarına rağmen, cumhuriyet devrimi toplumun derinliklerine nüfus etmiştir. Çünkü, cumhuriyet Atatürk’le bütünleşen Türk milletinin kendi eseridir. Yıkılması ve yolundan daha fazla saptırılması artık mümkün olamayacaktır. Cumhuriyetimiz, Atatürk cumhuriyeti 97 yaşında. Milletin eseri, milletin gururu cumhuriyet; laik, demokratik, sosyal hukuk ve üniter devlet özellikleriyle sonsuza kadar yaşayacak, yaşatılacaktır.  Kökleri, milli kongrelere ve Milli Mücadele’ye dayanan, cumhuriyet devrimini savunmayı, korumayı ve geliştirmeyi görev bilen, bu uğurda nice şehitler veren ADD, cumhuriyetimizi yaşatmanın güvencesidir. Her kim ki Cumhuriyeti,  Atatürk’ü, cumhuriyetin kurucularını ve cumhuriyeti var eden Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı inkâr ediyor ve çağdaş kazanımlara saldırıyorsa bilinmelidir ki emperyalist iş birlikçidir. İlan ediyoruz… Cumhuriyetimizin 97. yılında bugün saat 13.00'te Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma törenine,  29 Ekim 2020 Perşembe günü10.00-18.00 saatleri arasında tüm üye ve yurttaşlarımızı Atatürk Anıtı’na çiçeklerle bekliyoruz. 29 Ekim günü hep birlikte ‘’Atatürk anıtlarını çiçek bahçesine dönüştürelim.’’ ADD Alanya Şubesi olarak, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81