Şifayı Alanya’da buldu

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alanya’nın sağlık ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor.

Şifayı Alanya’da buldu

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alanya’nın sağlık ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor.

28 Haziran 2021 Pazartesi 14:00
Şifayı Alanya’da buldu

Zehra Daşçı, 48 yıldır hastalığı nedeniyle her ay Alanya’dan Ankara’ya gitmekteydi. Bu durum Talasemi Ünitesi’nin hizmete açılmasıyla son buldu. Şehir dışına gitmeden aynı gün içerisinde tedavi olan Zehra, annesiyle ilçeye kazandırılan sağlık hizmetlerinden dolayı Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’yı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.  Alanya’nın, çevre ilçe ve illerin sağlık ihtiyacına cevap veren ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi alanında uzman hekimlerin uyguladığı tedavi yöntemleriyle de halkın takdirini kazanmaya devam ediyor. Özel gereksinimli olan 48 yaşındaki Zehra Daşçı bir çeşit kan hastalığı olan Akdeniz Anemisi (Talasemi) rahatsızlığı nedeniyle her ay annesi ile birlikte şehir dışına giderek tedavi görüyordu. 67 yaşındaki anne Zeynep Daşçı yaşadıkları bu zorlu tedavi sürecini Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ile paylaştı. Daşçı, “ Kızım bir çeşit kan hastalığı olan ve genetik nedenlerle oluşan Talasemi hastasıdır. 6 aylık bebekken kendisine bu teşhis konuldu. Bu süreçte Alanya’da böyle bir tedavi biriminin olmaması bizleri çok zorladı. Kızımı 20 güne bir Ankara’ya götürmek zorunda kalıyorduk. Yolculuk, orada kalma süresi bizleri maddi açıdan oldukça zorluyor ve yıpratıyordu. Her ay evimi barkımı bırakıyor ne kadar kalacağımızı bilmeden yola çıkıyorduk.  Ama şimdi aynı gün içerisinde tedavimizi olup evimize gidiyoruz. Bu hizmeti Alanya’ya kazandırdığınız için sizin nezdinizde Doktorumuz Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Karakuş ve ekibine, sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz. Tedavi sürecimizle başından sonuna kadar çok iyi ilgilenilmekte ve takip edilmekteyiz. “ diye konuştu.  
Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı hastanenin vizyonu açısından önemli bir yere sahip olan Talasemi Ünitesinin ilçeye kazandırılmasıyla birlikte bu alanda tedavi bekleyen hastaların hem zamandan tasarruf sağladıklarını hem de yerinde kaliteli bir hizmet aldıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm amacımız yeni hizmetleri halkımızın hizmetine sunmaktır. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde Talasemi Merkezini ilçemize kazandırdık.  Hasta yakınımız uzun süre bu hizmeti alabilmek için şehir dışına gitmek zorunda kalmış. El birliği ile gelinen bu nokta bizleri çok mutlu etti.  Hasta ve hasta yakınlarımızın sağlıkta yaşamlarını kolaylaştırmaya, hayatlarına dokunarak yeni güzel hikâyeler yazmalarına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Halkımızın kolaylıkla ulaşabileceği kesintisiz nitelikli bir sağlık hizmetini sunmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek vizyonumuza, ideallerimize ışık tutan desteği ile bizlere yol gösteren Başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na herkes adına teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca verdikleri hizmetlerden dolayı Doç. Dr. Volkan Karakuş ve ekibine de teşekkür ediyorum “ dedi.

Son Güncelleme: 28.06.2021 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81