SGK borçlular listesini yayınladı

SGK’nın yayınladığı ‘en borçlu işverenler’ listesi, ülke genelinde kuruma en çok borçluların belediyeler olduğunu ortaya koydu.

SGK borçlular listesini yayınladı

SGK’nın yayınladığı ‘en borçlu işverenler’ listesi, ülke genelinde kuruma en çok borçluların belediyeler olduğunu ortaya koydu.

27 Haziran 2016 Pazartesi 19:55
SGK borçlular  listesini yayınladı
SGK’nın yayınladığı ‘en borçlu işverenler’ listesi, ülke genelinde kuruma en çok borçluların belediyeler olduğunu ortaya koydu. Listeye göre en borçlu 100 işverenin 70’i de belediye. İlk 50’de 17 AK Partili, 13 CHP’li, 3 MHP’li ve 2 HDP’li belediye bulunuyor.
Listenin ilk başında 2015 yılında da MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi vardı. Bu yıl da aynı belediye yerini korudu. Ancak geçen yıl 65 milyon olan borç miktarı 135 milyona çıktı.
Alanya ölçeğinde ise listede kapanan Mahmutlar 3 milyon 166 bin, Konaklı ise 1 milyon 414 bin lira ile bulunuyor. Gazipaşa Belediyesi’nin SGK'ya olan borcu ise 3 milyon 71 bin lira olarak duyuruldu. SGK her yıl 150 bin TL’den fazla borcu olan işverenlerin listesini yayınlıyor. Alanya'da 150 bin lira ve üzerine borcu olan yüzden fazla ticari işletme SGK Genel Müdürlüğü tarafından takibe alındı. Bunlardan bazıları yapılandırma için SGK ile masaya oturarak anlaştı. Listenin en tepesinde MÇS Seyahat 3 milyon 238 bin lira, Deryalar Turizm 1 milyon 845 bin, ACG Otelcilik 1 milyon 682 bin ve JMG Turizm 1 milyon 516 bin lira ile yer alıyor. Listede yer alan işletmeler ve internet sitelerinde hem de gazetelerde şirket unvanları ile birlikte ilan edilerek icra kanalıyla tahsil edilmeye çalışılıyor.
Son Güncelleme: 27.06.2016 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81