İşte alınan yeni kısıtlamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma sürecine geçileceğini açıkladı. Uygulama yarın akşam saatiyle başlıyor.

İşte alınan yeni kısıtlamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma sürecine geçileceğini açıkladı. Uygulama yarın akşam saatiyle başlıyor.

13 Nisan 2021 Salı 19:26
İşte alınan yeni kısıtlamalar!

Kabine Toplantısı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu.

“Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamak. Bu 2 haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir” dedi. Vatandaşların maske, mesafe kurallarına uymasını talep eden Erdoğan, aşı sırası gelenlerin de bu imkandan yararlanmasını istedi. 

KISMİ KAPANMA DÖNEMİNDE UYGULANACAK KARARLAR

- Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürerken, hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri 19.00-05.00 saatleri olarak güncellendi.

- Sokağa çıkma sınırlamasında zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek.

- 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir için toplu taşıma araçlarını kullanması sınırlaması geri getirildi.

- Kamuda saat 16.00’de bitecek şekilde dönüşümlü ve esne mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılacak. Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecek. 

- Eğitimde sınav sürecinde olan 8’inci ve 12’nci sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitim ile faaliyetlerini sürdürecek. 

- Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek. Lokanta ve benzeri işletmeler ise Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek. 

- Düğün, nişan, kına nikah, genel kurul ve benzeri bütün toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonuna kadar ertelendi.

- Oteller, sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek. Sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak. 

- Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81