Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı  

Alanya Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile önce Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ardından da kaynaşma yemeğinde bir ayara geldi. AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Geldiğimiz noktaya bakınca buruk bir kutlama oluyor” dedi.

Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı  

Alanya Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile önce Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ardından da kaynaşma yemeğinde bir ayara geldi. AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Geldiğimiz noktaya bakınca buruk bir kutlama oluyor” dedi.

10 Ocak 2019 Perşembe 17:08
Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı  

Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı gün 10 Ocak 1961’den bu güne kutlanan 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu. Saat 11:00’da gerçekleştirilen törene AGC Yönetim Kurulu’nun yanı sıra ilçede faaliyet gösteren ve göstermiş gazeteciler katıldı. İlk olarak AGC Başkanı Gaye Coşkun’un çelenk sunmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile kutlamaların ilk bölümü sona erdi.

KAYNAŞMA YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM

AGC üyeleri çelenk sunma treninin ardından Öztürk Kolcuoğlu Restoran’da öğlen yemeği yedi. Yemeğe, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının temsilcileri, kurum ve birim amirleri, oda başkanları ve AGC üyeleri katıldı.

“HERŞEYE RAĞMEN  DİRENÇ GÖSTEREN MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Sözlerime önce teşekkürle başlamak istiyorum ilk teşekkürüm meslektaşlarıma. Sektörümüzün yaşadığı sorunlara rağmen bir şeyler yapmanın zorlaşmasına rağmen 10 Ocak’ı kutlama direnci gösterdikleri için. Bir diğer teşekkürüm burada bizi yalnız bırakmayan konuklarımıza bizi sadece iyi günde değil kötü günde de desteklediniz. Meslektaşlarım adına  en özel teşekkürü Bizi 5 yıldır her 10 ocak ta misafir eden  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ediyorum.” Dedi.

“BURUK BİR KUTLAMA OLUYOR”

10 Ocak’ın buruk şekilde kutlandığının altını çizen AGC Başkanı Coşkun, “10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sosyal güvence ve ekonomik hakları koruma altına alındı. Biz bugün bunu kutlamak için bir aradayız. Ancak aradan geçen süreçte ekonomik ve sosyal haklar güvence altına alındı mı diye baktığımızda buruk bir kutlama yaşıyoruz. Medya sektöründe tekelleşme ile başlayan geriye gidiş, artan maliyetler ile kurumların yaşadığı sıkıntılar, daralmanın getirdiği işten çıkarılmalar. Bu sadece gazetecilerin haklarının ihlal edildiği anlamına gelmiyor. Doğru habere ulaşma gerçeğin peşinde koşma gibi son derece değerli etik kurallar alt üst oldu.” İfadelerini kullandı.

“DİLEĞİM TEKRAR ÖZGÜR OLMAK”

Son dönemde ortaya çıkan internet gazeteciliğinin kurallarının belirlenmemesinin sektörü olumsuz etkilediğinin de altını çizen Coşkun, “İnternet gazeteciliğinin kurallarının belirmemesi de bir diğer sıkıntı. Gelinen bu noktada biz gerçek gazeteciler mesleğimizin yeniden eski itibarına kavuşmasını özgür gazeteciler olmayı özler hale geldik. O yüzden 10 ocak sorunların gündeme geldiği bir gün olma yolunda ilerliyor. Dileğim tarafsız her görüş ve düşüncenin temsile dildiği gelirin adil dağıldığı iş kaygısının yaşanmadığı bir ortam oluşması.” Diye konuştu.

“GAZETECİLER HALK İLE ARAMIZDA KÖPRÜ OLUYOR”

Kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de gazetecilerin toplumdaki önemine işaret etti. Yücel, “"Büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan gazeteciler toplumun talep ve önerilerini dile getirerek önemli bir görev üstleniyorlar. Aynı zamanda şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmesi ile kalkınmasında önemli rol oynuyorlar. Yerel yönetimler olarak basın bizim gözümüz, kulağımız sesidir. Vatandaşlarla bizim aramızda köprü oluşturan gazeteciler hizmetlerimizin ve projelerimizin tanıtılmasına katkı sağlarken, vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve eksiklerimizi ve yanlışlarımızda bizleri özeleştiri yaparak yanlışlarımızı düzeltmemize vesile oluyorlar. Alanya basını her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışarak işini en iyi şekilde yaparak tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Anadolu basını deyince akla ilk Alanya geliyor. Bir çok konuda örnek olan Alanya bu konuda da örnek oluyor. Bu vesileyle AGC Başkanı  Gaye hanıma ve yönetimini tekrar tebrik ediyorum. Tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum" dedi

“ALANYA BASINI BİR BAŞKA”

Son olarak kürsüye çıkan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise, "Gazeteci arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Her gününüz bugün gibi birlik beraberlik içinde olmanız dileğiyle. Alanya'daki basın camiası gerçekten takdir edilen bir grup. Huzur içinde, birlik beraberlik içinde tamamen yapıcı duygularla çalışan bir camia. Ben yaklaşık 2 yıldır Alanya'dayım, devlet olarak kamu kurumlarımıza, özellikle güvenlik güçlerimize yaptığınız tüm katkılar için çok teşekkür ediyorum. Çok hassas davranıyorsunuz. Olayları çok güzel kaleme alarak halkın duymasına vesile oluyorsunuz. Alanya'mız için güzel ve huzurlu bir yer ancak tüm dünyanın da gözünün üzerinde olduğu bir yer. Buradaki küçücük bir olumsuzluk anında dünyanın gündemine oturuyor. Dolayısıyla bu noktada sizlerin hassasiyetleri ve çalışmaları çok güzel. Basın toplumun aynası konumundadır. Devletin tüm kurumlarının düzenli çalışmasında gerçekte olmazsa olmaz bir ekip. Siz bizim bir parçamızsınız" Diye konuştu.  Konuşmaların ardından protokol heyeti ile birlikte 10 Ocak pastası kesildi.

Son Güncelleme: 10.01.2019 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81