Esnafın umudu Şubat'ta

Değirmenci, Antalya'da gerçekleşen toplantıda esnafın sorunlarına yönelik vekillere dosya sundu. Lokantaların kontrollü bir şekilde açılmasını istediklerini ilettiklerini söyleyen Değirmenci, "İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına doğru bu sorunun çözülebileceğini görüyoruz" dedi

Esnafın umudu Şubat'ta

Değirmenci, Antalya'da gerçekleşen toplantıda esnafın sorunlarına yönelik vekillere dosya sundu. Lokantaların kontrollü bir şekilde açılmasını istediklerini ilettiklerini söyleyen Değirmenci, "İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına doğru bu sorunun çözülebileceğini görüyoruz" dedi

20 Ocak 2021 Çarşamba 22:58
Esnafın umudu Şubat'ta

Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin DeğirmenciAntalya'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekillerinin de katıldığı toplantıda esnafın sorunlarını dile getirdi. Esnafın sorunlarını içeren dosyayı da vekillere teslim eden Değirmenci, dosya içerisinde bulunan istek ve önerilere ilişkin açıklamalarda bulundu. 
ESNAFIN İŞYERİNİ AÇMASI LİSTE BAŞINDA
Tek başlık altında esnafın sorunlarını dile getirdiklerini ifade eden Değirmenci, "Dün Birlik Başkanımız sayın Adlıhan Dere'nin organize ettiği Antalya Ak Parti milletvekillerinin katıldığı bir toplantı organize edildi. Bu toplantıda Antalya Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri olmak kaydıyla pandemi sebebiyle ve yine AK Parti'nin tüm milletvekilleri de orada hazır olmak kaydıyla bir genel toplantı yaptık. Bütün o da başkan arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar kendi esnafının sorunlarını aktardılar. Biz de dosyayı vermeden önce esnafımızın genel sıkıntıları ile ilgili genel sıkıntıları  tek başlık olarak söyledik. Ancak bizim buradaki asıl amacımız bir an evvel kısıtlamaların arkasından kaldırılarak esnafımızın işyerlerini açması meselesiydi. 

KONTROLLÜ OLARAK AÇILMALI
Lokantacı, restorantçı arkadaşlarımız kısıtlamalar sebebiyle uzun süredir sadece paket servis olarak hizmet ediyorlar. Biz de sayın milletvekillerimize bunu dile getirdik. Şu anda Turizm Bakanlığı'nın da  tiyatroların açıldığını, insanları tiyatroya davet eden kamu spotları yayınlanıyor. Otobüslerde, dolmuşlarda insanlar kalabalık bir şekilde gidiyorlar. Marketlerde alışveriş saatliklerinde yoğunluklar oluşuyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızda lokantacı arkadaşlarımızın da artık kontrollü olmak kaydıyla, HES kodu ile girmek kaydıyla ve her masaya iki kişi oturtmak kaydıyla yemek yemelerinin önünün açılmasını talep ettim. Çünkü insanlar sokağa çıkma yasağının olmadığı dönemlerde gel al sürecinde bir kısım arkadaşlarımızın çöplerini yol kenarına bıraktıklarını görüyoruz. Bunun aynı zamanda çevre kirliliği oluşturduğunu kendilerine izah ettim. Onlar da makul buldular. 
ÖNÜMÜZDEKİ AY ÇÖZÜLECEK
İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına doğru bu sorunun çözülebileceğini görüyoruz. SGK prim destekleri ile ilgili bir teklifimiz oldu. Bize maddi destek yerine sadece genel sağlık sigortalarını yatırmak kaydıyla, arkadaşlarımızın sağlıklarından taviz vermeden ama esnafımızın da cebinden az para çıkarak her iki tarafın da mutlu olacağı bir formül önerdik. Sayın Mustafa Köse uygun buldu. İyi bir fikir olarak gördüler. İnşallah değerlendirirler. Yine bu arada İçişleri Bakanı'mız da toplantıya telefonla katıldı. Ondan da memnun olduk. İçişleri bakanlığımızın da konulara ne kadar duyarlı olduğunu görmüş olduk. Çok verimli güzel bir toplantı oldu. İnşallah akabinde vermiş olduğumuz dosya ile ve içerisindeki konularla beraber çözüm sürecine yaklaşır ve bunlarla ilgili katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81