Doğu Akdeniz’de medyanın en çok konuştuğu sorunlar

AGF Genel Başkanı ve AGC Başkanı Coşkun, 3 gün süren Doğu Akdeniz Turu’nun ardından yaptığı açıklamasında sektörün en çok konuştuğu sorunlara işaret etti.

Doğu Akdeniz’de medyanın en çok konuştuğu sorunlar

AGF Genel Başkanı ve AGC Başkanı Coşkun, 3 gün süren Doğu Akdeniz Turu’nun ardından yaptığı açıklamasında sektörün en çok konuştuğu sorunlara işaret etti.

08 Haziran 2021 Salı 07:17
Doğu Akdeniz’de medyanın en çok konuştuğu sorunlar

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, AGF Onursal Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve AGF Genel Saymanı Ahmet Yenigün ile çıktığı Doğu Akdeniz turunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bu ziyaretlerde Coşkun, sektör temsilcileri ile görüşüp sorunları dinledi. 


ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULDU 
AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Doğu Akdeniz Turu’na ilişkin açıklamasında şunları söyledi: "Amacımız öncelikli olarak Onursal Başkanımız Mevlüt Yeni ile birlikte Doğu Akdeniz’de bulunan cemiyetlerimiz ziyaret etmekti. Genel Kurul sonrası ben üyelerimizle tanışırken, Onursal Başkanımız da veda yaptı. Mersin ile başlayan görüşmelerimizde Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti, İskenderun GC, HGC İskenderun Temsilciliği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne gittik. Temaslarımız sırasında gazete ve televizyonlarımızı da ziyaret ettik, sorunları dinledik. Genel olarak sektörümüzün sorunları benzer. Şehirlerimizin kendisine has özellikleri bir yana, sektörün sorunları aynı. İstihdama yönelik kalifiye eleman sorunu başta olmak üzere pandeminin sektörde yarattığı etkiler önemli konu başlıkları idi. Bu sorunları ise kısaca şu şekilde özetleyebiliriz: 
1-Pandemi döneminde yayıncı kuruluşların gelirleri düştü. Abone ve reklam müşterilerinin bütçe düzenlemeleri sektörü olumsuz etkiledi. 

2-İstihdam paketlerinde medya sektörüne yönelik ciddi ekonomik destekler yer almadı. Bu anlamda TGK sürdürdüğü çalışmanın bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. 
3-Yapılandırılan ödemelerin günü geldiğinde kaynaklar artmadığı için ödeme güçlükleri yaşanıyor. Yeni bir düzenleme beklentisi bulunuyor.
4-Özellikle gazetelerimiz için kağıt maliyeti boyumuzu aştı. Baskı maliyetleri dövizle birlikte arttı. Kağıt temininde indirim ya da benzeri bir ekonomik destek bekleniyor. 
5-TGK girişimleri ile Turkuaz Kart sahibi gazeteciler aşılandı. Teşekkür ederiz. Ancak sektörün diğer çalışanlarına da aynı öncelik sağlanmalı. 
6-İnternet yasası çıkartılmalı. Kişisel gazetecilik faaliyetleri denetlenmeli. Sosyal medya gazeteciliği ya da merdiven altı gazetecilik gibi kavramlara karşı sektörün gerçek emekçileri desteklenmeli, hakları korunmalı." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81