Demir: Paramız şehirde kalsın!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, bayram alışverişleri de başladı. ALESO Nuri Demir ise, vatandaşlara mahallelerindeki esnaflardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Demir: Paramız şehirde kalsın!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, bayram alışverişleri de başladı. ALESO Nuri Demir ise, vatandaşlara mahallelerindeki esnaflardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

06 Ağustos 2019 Salı 10:23
Demir: Paramız şehirde kalsın!

Kurban Bayramı’na bir hafta kala Kurban pazarlarının yanı sıra çarşı esnafı da hareketlenmeye başladı. Bayram alışverişi için son dönemlerde zincir mağazaların tercih edilmesi ise mahalle esnaflarını zorda bırakıyor. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası(ALESO) Başkanı Nuri Demir de bu sebeple vatandaşlara, ‘Küçük esnaftan alışveriş yapın’ dedi.

“PARAMIZ ŞEHİRDE KALSIN”

Demir açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bizim tabii ki kendi esnafımızı tercih etmeniz lazım. Çünkü Alanya'da yapılan alışverişler ekonomiye katkı sağlayan alışverişlerdir. Büyük alışveriş merkezlerinden yapıldığı zaman merkezleri dışarıda olduğu için paramız Alanya'dan toplanıp dışarıya gidiyor. Hatta Avrupa'ya kadar giden büyük alışveriş merkezleri var. Bizler Alanya'da yaşayanlar, Alanya sevdalısı olan, Alanya milliyetçisi olan kişiler olarak kendi esnaflarından almalıyız. Kıyafetten ayakkabıya, ayakkabıdan terziye, berberine kadar alışveriş yapılmasını istiyoruz. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Esnaflarımız birbirlerini tercih etsin ki paramız Alanya'da kalsın. Kazancı Alanya'da kalsın. Dönüşüm olarak bu diğer esnafa yansıyacak diye düşünüyorum. Esnaflarımızı ve Alanya'da yaşayan herkesi bu noktada uyarmak istiyorum. Dışarıda bir alışveriş merkezinde 25 kuruşun olmasa kasadan geçemezsin ama bizim esnaflarımıza, haftaya vereyim, mahsulü satınca vereyim maaşı alınca vereyim diyebilirsin. Düğünümüze, cenazemize de bu insanlar geliyor. Alanya'daki esnafımızı tercih etmek her zaman kendi menfaatimize olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81