Demir: Alanya esnafı bu sezon umduğunu bulamadı

ALESO Başkanı Nuri Demir, esnafın sezon ortasındaki durumunu değerlendirdi. Esnafın sezondan umduğunu bulamadığı için zorda olduğunu belirten Demir, "Müşteri gelmiyor diye başka ilçelerde olduğu gibi Alanya'da esnaf herhangi bir eylem yapmaz" dedi.

Demir: Alanya esnafı bu sezon umduğunu bulamadı

ALESO Başkanı Nuri Demir, esnafın sezon ortasındaki durumunu değerlendirdi. Esnafın sezondan umduğunu bulamadığı için zorda olduğunu belirten Demir, "Müşteri gelmiyor diye başka ilçelerde olduğu gibi Alanya'da esnaf herhangi bir eylem yapmaz" dedi.

20 Temmuz 2019 Cumartesi 11:00
Demir: Alanya esnafı bu sezon umduğunu bulamadı

Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın turizm oteller bölgesindeki 800'e yakın esnaf, turistlerin otellerden çıkıp dükkanlarına gelmediği gerekçesiyle ilginç bir eyleme imza atmıştı. Alanya'da da esnaflar turizm sezonundan umduklarını bulamadı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de esnafın umutlarının yükseltildiğini belirterek, sezonun beklendiği gibi olmadığını aktardı. 
'BİZ ESNAFLARIMIZI UYARMIŞTIK'

2019 turizm sezonu için sene başında turizm ile ilgilenen başkanlarımız sezonun iyi geçeceği izlenimini çok abarttıklarını söyleyen Demir, “Turizm çok iyi olacak dediler, maddi yönden esnaflar olsun turizmle ilgilenen herkes para kazanacak dediler. Ancak biz esnaflarımızı uyardık, önümüzü görmeden fazla mala girmeyelim, sıkıntılar yaşamayalım dedik. Çünkü en ufak olayda turizmin sekteye uğradığını daha önceki senelerde gördük. Hemen turistler geriye adım atıyor, gelmiyorlar. Ama bu sene turist geldi, gelmedi demeyelim. Gerçekten bayağı bir turist yoğunluğu var. Fakat her nedense çok cüzi bir paraya tatil yapan turistler geldiği için esnaflarımız beklentisini çok fazla bulamadı. Beklentileri çoktu, ümitlerini herkes bu seneye aktardı. Geçtiğimiz seneden gelen sıkıntıları bu sene aşarız, kara geçeriz, daha iyi bir hayat yaşarız diye düşündü herkes. İşleri iyi olan esnaflarımız da var ama birinin işinin iyi olması ile veya 300-500 esnafın işinin iyi olması olmuyor. Alanya'da bugün 25-30 bin esnaf var. Tamamının işinin iyi olması lazım. Temmuz ayının sonu gelmek üzere hala esnaf umduğunu bulamadı, bu yönden sıkıntılar yaşanıyor” ifadelerini kullandı. 
'BİZ İŞİMİZE BAKALIM, AZA KANAAT EDELİM'
Herkesin geçim derdinde olduğunu söyleyen Demir, Alanya'da esnafın bir eylem yapması konusunda ise, 'Bu tarz düşüncesi olan esnaflar var ama azınlıkta" dedi. Demir, “Alanya'da herkes işinde gücünde. ‘Eylem yapalım, şöyle yapalım, böyle yapalım’ diyenler var tabii ki ama bunlar azınlıkta. Toplanın desek, başka yerlerdeki gibi öyle 3-5 bin esnafın toplanması mümkün değil. Herkes geçim derdinde. Bu şekilde eylemler turizme de zarar verir. Dış basında büyük yankılar uyandırır. Zaten incecik bir ipliğin üzerinde duruyor turizm. Bu ip koptuğu zaman esnaf zarar görür, yine Alanya zarar görür. O yüzden biz bunlara fırsat vermeden çare arayışı içerisindeyiz. Hükümetimizle, belediye başkanlarımızla, sivil toplum örgütleriyle el birliği içerisinde bu sıkıntılardan nasıl kurtuluruz diye düşüncelerimiz var. Bizim yapacağımız, esnaf olarak tavsiyemiz şudur, gelen turistleri memnun edelim. ‘Anlatılanlar gibi değil’ desinler, ‘gayet iyi, esnaflara iyi davranıyorlar, bizleri memnun ediyorlar, yüksek fiyatlardan bize ürün satmıyorlar’ diyerek bize güven duysunlar. Güvenilir bir yer olarak tavsiye ederlerse bizi, seneye daha iyi bir turizm sezonu geçer. Biz işimize bakalım, aza kanaat edelim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81