Değirmenci: “Alanya esnafının bitişine hep birlikte tanık olduk”  

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, esnaflığın bitişine hep birlikte tanık olduklarını söyledi.

Değirmenci: “Alanya esnafının bitişine hep birlikte tanık olduk”  

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, esnaflığın bitişine hep birlikte tanık olduklarını söyledi.

16 Mayıs 2021 Pazar 23:26
Değirmenci: “Alanya esnafının bitişine hep birlikte tanık olduk”  

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, gelinen noktada esnafın ayakta kalacak gücü kalmadığını vurguladı.

Değirmenci, "Tüm dünya ve ülkemiz yaklaşık 15 aydır pandemi ile mücadele ederken esnaf kardeşlerim şimdiye kadar alınan bütün kısıtlama kararlarına harfiyen uydu ve azami gayret gösterdi. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık dayanacak gücümüz kalmadı. Esnafımıza her ne kadar imkanlar ölçüsünde destek verilmeye çalışılsa da giderleri karşısında yeterli olmadı. Bugün esnaflarımız dükkan kiraları, SGK- Bağ-Kur primleri, TPDK giderleri, eğlence işgaliye çöp toplama vergileri, personel giderleri gibi giderler karşısında maalesef ezildi. Bu süreç içerisinde bizler esnaflarımızın içinde bulundukları sıkıntıları ve gereken bütün destekleri ve taleplerini ilgili makamlara dosyalar sunarak sözlü olarak gerçekleştirilen toplantılarda, her türlü platformda anlatmaya gayret gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vermesi ile bazı konularda mesafe almışsakta bugün geldiğimiz noktada esnaflığın bitişine hep birlikte tanık oluyoruz. Büyük sermayenin daha da güçlendiği e-ticaret payının arttığı ve bütün bunların karşısına küçük esnafın tek başına ayakta kalma mücadelesi verdiğini görüyoruz. Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, mahalle aralarındaki zincir marketlerin uzantıları ve benzeri yerlerdeki toplanmalar engellenmedikçe, küçük esnafın dükkanına giren birkaç müşteri lokanta ve restoranlarda yüzde 50 kapasite mesafe HES kodu uygulaması ve bir masada en fazla 2 kişinin yemek yemesinin engellenmesi ve işyerinin kapatılması ile çözülmeyeceği aşikâr. Bilim Kurulu'nun bu kararı yeniden gözden geçirmelerinde fayda buluyorum. Bizler Ramazan Bayramı sonrası açılmayı beklerken neredeyse yaz ortası olan 1 Haziran'a kadar paket servis uygulaması ile devam etme kararı karşısında üzüldük. Bizler iş yerlerimizi açmak çalışmak ve kendi paramızı alın terimizle kazanmak istiyoruz. Büyük bir istihdam kaynağı olan lokantalarımızda ve restoranlarımızda müşterilerimiz ile buluşmak istiyoruz. Hediyelik eşya satan işletmelerimizin turistler ülkelerine dönerken memleketimizin Alanya'mızın anısına hediyelik eşya alarak gitmesini arzu ediyoruz. Bütün bu sebeplerle Kabine Toplantısı'nda kararların yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81