Dedikodulara inanmayın!

Rusya’da Erdoğan – Putin görüşmesinde turizm ve tarım sektörünü sevindiren açıklamalar geldi.

Dedikodulara inanmayın!

Rusya’da Erdoğan – Putin görüşmesinde turizm ve tarım sektörünü sevindiren açıklamalar geldi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 00:04
Dedikodulara  inanmayın!
Heyette bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede Putin’in charter yasakları söylentileri üzerine “Dedikoları inanmayın” dediğini ve tam tersine “Rusların Türkiye’ye gitmesini teşvik ediyoruz” diye konuştuğunu aktardı. Görüşmenin hemen ardından Rus Başbakan Yardımcısı Dvorkovich, “Türkiye'ye dönük charter uçuşlar durdurulabilir” mesajının geri çekildiğini açıkladı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Rusya Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda görüşme gerçekleştirdi. 1 saat 30 dakika süren görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu. Rus heyetinde de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov da hazır bulundu. Erdoğan ve Putin’in Soçi’deki görüşmesinde turizm de dahil olmak üzere pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.
ÇAVUŞOĞLU DEĞERLENDİRDİ
Görüşme hakkında Haber Alanya Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık’a açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasların çok iyi geçtiğini vurguladı. Çavuşoğlu, charter seferlerinin yasaklanacağı söylentilerine Putin'in yanıtının “Charter iptaliyle ilgili dedikodulara inanmayın. Rusların Türkiye’ye gitmesini teşvik ediyoruz” olduğunu söyledi. Tarımsal konularda da Putin’in “Domateste şimdilik mevsimsel politikalar var. Ancak kış aylarında engel yok” dediğini ifade etti. İki liderin görüşmesini değerlendiren ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Charterlarla ilgili olumsuz bir durum yok. Turizm konusunda ilişkiler devam edecek. Bu da bölgemize olumlu yansıyacak” dedi.
YASAKLAMA UYARISI GERİ ÇEKİLDİ
Görüşmenin hemen ardından Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu tarafından nisan ayı başında hava yolu şirketlerine yapılan “Türkiye'ye dönük charter uçuşlar durdurulabilir” mesajının geri çekildiğini açıkladı. Erdoğan ve Putin arasında yapılan görüşmede bu konunun da gündeme geldiğini kaydeden Dvorkovich, iki ülke arasında dün yapılan anlaşmalara bu maddenin de eklendiğini belirtti. Görüşmeler ve sonrasında yapılan açıklamalar turizm ve tarım sektörünü sevindirdi.
Son Güncelleme: 04.05.2017 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81