Başkan Yücel'den 800. fetih yılı heyecanına davet

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Encümen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, ihaleler gerçekleştirdiklerini ve belediye mülklerinin değerlendirilmesi konusunda birimlerden gelen kararları görüştüklerini söyledi. Kırsal mahallelerdeki vatandaşa belediye mülklerini tarımsal amaçlı kullanabilme imkanı sağladıklarını açıklayan Yücel, bu alanların yasa gereği ihaleye de verilebileceğini de kaydetti.

Başkan Yücel'den 800. fetih yılı heyecanına davet

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Encümen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, ihaleler gerçekleştirdiklerini ve belediye mülklerinin değerlendirilmesi konusunda birimlerden gelen kararları görüştüklerini söyledi. Kırsal mahallelerdeki vatandaşa belediye mülklerini tarımsal amaçlı kullanabilme imkanı sağladıklarını açıklayan Yücel, bu alanların yasa gereği ihaleye de verilebileceğini de kaydetti.

18 Şubat 2021 Perşembe 17:01
Başkan Yücel'den 800. fetih yılı heyecanına davet

Bu sene Alanya’nın fethinin 800. yılını kutlayacaklarını hatırlatan Yücel, Alaaddin Keykubat anısına bölgede, ulusal ve uluslararası platforma taşıyabilmek için 3 yıldır çalıştıklarını açıkladı. Yücel, “Bu yıl içerisindeki tüm etkinliklerimizde bu çalışmanın örneklerini sergileyeceğiz. Böylelikle buradan tüm dünyaya Türk-İslam medeniyetinin yaşam tarzını, bugüne kadar oluşturduğu sosyal yaşantıları, tarihi eserleri, tanıtmış ve sergilemiş olacağız. Yarın (19 Şubat) Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda pandemi şartlarına uygun olarak kısıtlı bir davetliyle ülkemizdeki bazı ulusal gazete ve televizyoncuları, yöredeki bürokrasi ve Alanya siyasetçileri, kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ve tüm basınımızı orada görmek istiyoruz. Güzel bir lansman yapmayı düşündük. Yarın (19 Şubat) ilk lansmanımızı yapacağız. İlk organizasyonumuzu pandeminin daha da düşmesi ile 2 Nisan’da cuma hutbesi ve cumartesi İçkale’de başlayıp diğer tarihi eserleri gezerek çeşitli açılışlar yapacağız. Bakanlık düzeyinde katılımcılarla pazar günü yeni hizmete açacağımız av köşkü gibi Alanya’nın yemek müzesi, bedesten açılışları yapacağımız güzel bir organizasyon düşünüyoruz. Belediyenin yapacağı tüm sosyal, sanatsal etkinliklerde bunu bir yıla yayacağız. Güzel bir tanıtım, organizasyon olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“TURİZM AMAÇLI TESİSLERİN PLAN NOTLARI TEK TİPE DÖNÜŞECEK”

Ankara temasları ile ilgili soruya cevap veren Başkan Yücel, sorunlar ve planladıkları yatırımlar açısından bakanlıklar ile İller Bankası düzeyinde görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Yücel, “800. yıl ile ilgili yapacağımız organizasyonların uluslararası alana taşınması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın imkanlarından yararlanma ve birçok konuda Bakan Mehmet Nuri Ersoy’la beraber görüştük. Bunun yanında Alanya Belediyesi'nin sorumlu olduğu sınırları içerisindeki plan notlarını hem 2016’da hem de bu yıl tek tipe düşünmüştük. Turizm Bakanlığı'nın onama sınırı içerisindeki belde bazlarında farklılıklar vardı. Bunu tek tipe düşürmek için imar planlarıyla ilgili çalışma başlattık. Bunu izah ettik. Artık Alanya turizm onama sınırları içerisinde olan turizm amaçlı yapılan tesislerin plan notları bölgesel olarak tek tipe dönüşecek. İnşallah bir sene içerisinde planlamalar yapılır. Halkın, yatırımcının ve turizmcinin daha sağlıklı bir şekilde yapılanması ve sosyal alanların oluşmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ALANYA’YA SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRACAĞIZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı da ziyaret ettiklerini belirten Yücel, Alanya’da yeni spor alanlarının oluşturulması ile ilgili görüşlerini aktardıklarını söyledi. Yücel, “Yıl içerisinde 60-65 organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bunun 13-14 tanesi uluslararası nitelikteydi. Sporun başkenti olarak gördüğümüz Alanya’mızda yeni fonksiyonlu spor alanlarının oluşmasıyla ilgili görüşlerimiz vardı. Bunları ilettik. Bununla ilgili Konaklı’da yapacağımız bir tesisi var. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte projelendirip içerisinde sadece futbol, basketbol, voleybol, tenis kortları gibi değil, bunun yanında veledrom, kapalı yüzme, atletizm sahalarının oluşturulabileceği iyi bir spor kompleksinin şu an  hafriyat çalışmaları devam ediyor. İleriki zamanlarda bölgenin en iyi tesisleri arasına girebilecek bir alan yapmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem Spor Toto Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu” dedi.

“İKİ BÖLGEYE KAZMAYI VURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaretiyle ilgili de açıklama yapan Yücel, gelecek yıllarda kısmi kısmi kentsel dönüşüm ve riskli olarak ilan edilebilecek bölgeler konusunda bakanlık desteğine ihtiyaçları olduğunu paylaştıklarını söyledi. Her zaman bölge ve kentsel dönüşümle ilgili planları olduğunu vurgulayan Yücel, “Kentsel dönüşüme ihtiyacı olan bölgeler riskli bölge ilan edildi. Buna 2017'de başlamıştık. Bu bölgelerin planlanması, yeni planların açılması her zaman için karşı olduğumuz parsel bazındaki uygulamalar sadece bina yenilemesinden ibaret olduğu için Alanya'nın eskiyen bölgeleri için gelecek yıllarda kısmi kentsel dönüşüm ve riskli bölge olarak ilan edilmesi açısından bakanlıktan desteğe İhtiyacınız olduğunu söyledik. Belediyemizin planlamış olduğu katlı otoparkın ve üzerine yapılacak olan sosyal donatı alanının mülkiyet sorunu vardı. 2018'de mülkiyet sorunu çözüldü. 25-26 yıldır süren davalar vardı. Oraya katlı otopark, sosyal donatı alanı olarak, sinema salonlarının, kütüphanenin olduğu çok güzel bir planlama yapılarak İller Bankası desteği sözünü aldık. Akabinde meydanla ilgili projemizin lansmanını yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklemeleriyle hem hibe hem de İller Bankası düzeyinde ekonomik olarak destek sözünü belediyemizin de katkılarıyla beraber inşallah hedefimizi bu yıl içerisinde bu iki bölgeye kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Her şeyden önce bölgemiz ve halkın geçim kaynağı turizm olduğu için turizmde yaşanan sıkıntılar ve sürecin nasıl işleyebileceği konusunda Turizm Bakanı Ersoy ile görüş alışverişinde bulunduk. Bir günde 4 bakanlıkla işlerimizi toparlamaya çalıştık. Buradan da anlaşılıyor ki Alanya’mızın ne kadar değerli, önemli bir kent olduğu, vizyonuyla, misyonuyla, girişimiyle, gelişimiyle iyi bir yerde olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Buradan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na adı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81