Başkan Yücel: “7 bin 400 aileye sosyal yardımlarımızı ulaştırdık”

Haftalık encümen toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel: “7 bin 400 aileye sosyal yardımlarımızı ulaştırdık”

Haftalık encümen toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi açıklamalarda bulundu.

06 Mayıs 2021 Perşembe 16:07
Başkan Yücel: “7 bin 400 aileye sosyal yardımlarımızı ulaştırdık”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ramazan ayı ve kapanma süresince sosyal belediyecilik anlayışıyla 7 bin 400 aileye gıda ve erzak paketi yardımının yapıldığını açıkladı. Esnafların vergi taleplerine de değinen Belediye Başkanı Yücel, “Geçen sene gelen genelgeler doğrultusunda kira gelirleri, KDV, işgaliye, ecrimisiller ve bununla ilgili tüm konularda indirimler yaptık. Bu sene yeni genelgeler çıkar çıkmaz maksimum düzeyde esnafımızı rahatlatabilecek uygulamaları yapacağız” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HAREKET ETTİK”

Belediye olarak sokağa çıkma yasağında ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını ifade eden Yücel, Ramazan ayında 7 bin 400’ün üzerinde vatandaşa ulaştıklarını belirtti. Pazarların kapalı olması nedeniyle sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edip üreticilerin elde kalan ürünlerini alarak halka ulaştırdıklarını vurgulayan Yücel, “2 gündür batı bölgesinde, bugün ve yarın da doğu bölgesinde tüm üreticilerin ürünlerini alarak vatandaşlara dağıtmaya çalıştık, dağıtacağız da” diye konuştu.

“SEMT PAZARLARININ BAYRAMDAN ÖNCE AÇILMASI KONUSUNU VALİMİZE İLETECEĞİZ”

İçişleri Bakanlığı tarafından haftada bir gün açılması kararlaştırılan semt pazarlarının ikinci açılış günü olan 15 Mayıs’ın bayrama denk gelmesiyle ilgili de konuşan Başkan Yücel, pazar esnafının pazarın arefe günü açılması yönünde talebi olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “Antalya Valimiz Ersin Yazıcı başkanlığında bir toplantı olacak. Toplantıya ben de katılacağım. Vali ve İçişleri Bakanlığı’na bununla ilgili önerilerimizi söyleyeceğiz” dedi.

“GENELGELER DOĞRULTUSUNDA ESNAFIMIZI RAHATLATACAK KARARLARI ALIRIZ”

Korona virüs nedeniyle dükkanları kapalı olan esnafların vergi konusundaki taleplerine de değinen Başkan Yücel, “Geçen sene gelen genelgeler doğrultusunda kira gelirleri, KDV, işgaliye, ecrimisiller ve bununla ilgili tüm konularda indirimler yaptık. Bu sene yeni genelgeler çıkar çıkmaz maksimum düzeyde esnafımızı rahatlatabilecek uygulamaları yapacağız” diye konuştu.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

9 Mayıs Pazar gününe denk gelen Anneler Gününü de kutlayan Başkan Yücel, şu ifadeleri kullandı: “Cennet anaların ayaklarının altındadır. Başta şehit annelerimizin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

“SEVDİKLERİMİZDEN UZAKTA SON BAYRAMIMIZ OLSUN”

Alanya Belediyesi’nin tüm birimleriyle bayrama hazır olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bayramda nöbetçi birimlerimizle 7/24 görevimizin başındayız” dedi. Başkan Yücel, “Bizim ortak değerlerimiz var. 8 Mayıs Cumartesi gecesi icra edeceğimiz Kadir Gecemiz ve 13 Mayıs Ramazan Bayramımız da bunlardan biri. İnsanların birbirlerini ziyaret edebildiği coşkulu bir bayram kutlamayı isterdik ama salgın nedeniyle bayramımızı içimizde kutlayalım. Örf, adetlerimizi sadece bu bayram salgın bitinceye kadar askıya almak zorundayız. Şimdiden tüm İslam aleminin ve Alanyalıların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI DAVRANMALI”

Okulların açılmasından düğünlere kadar tüm yasakların kalkmasının vatandaşların tedbirli davranması ile olacağının altını çizen Başkan Yücel, “Okulların açılması, esnafların dükkânlarını açması, düğünlerimizin cenazelerimizin birlikteliği bu hastalığın sona ermesine bağlı, bir kez daha hatırlatmak isterim ki lütfen duyarlı olalım, tedbirlere uyalım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81