Başkan Şahin'in talebiydi tüm Türkiye'ye yayıldı

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in talebi üzerine Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın aldığı 'AVM ve zincir marketlere gıda dışı satış yasağı' kararı Türkiye'ye yayıldı ve İçişleri Bakanlığı dün gece genelge yayınladı. Temel ihtiyaç malzemeleri dışındaki ürünlerin satışı yasaklandı. Başkan Şahin'e teşekkür yağdı

Başkan Şahin'in talebiydi tüm Türkiye'ye yayıldı

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in talebi üzerine Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın aldığı 'AVM ve zincir marketlere gıda dışı satış yasağı' kararı Türkiye'ye yayıldı ve İçişleri Bakanlığı dün gece genelge yayınladı. Temel ihtiyaç malzemeleri dışındaki ürünlerin satışı yasaklandı. Başkan Şahin'e teşekkür yağdı

04 Mayıs 2021 Salı 17:49
Başkan Şahin'in talebiydi tüm Türkiye'ye yayıldı

İçişleri Bakanlığı market genelgesi yayımlandı. Yayımlanan genelgede marketlerde satışa izin verilen ürünlerle ilgili detaylı bilgiler de paylaşıldı. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde sadece belirli ürünlerin satışına izin verilecek. Peki satışına izin verilen ve verilmeyen ürünler hangileri?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MARKET GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı'nın "Market Tedbirleri" konulu genelgesinde, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esaslar belirlenerek valilere duyuruldu. Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtildi. Vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağı hatırlatıldı.

ALTSO BAŞKANI ŞAHİN'İN TALEBİYDİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma Genelgesi’nin ardından esnafın taleplerini 27 Nisan 2021 Salı günü Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya telefonla aktarmıştı. Başkan Şahin’in ‘zincir marketlerin sadece gıda reyonları açık olmalı, diğer reyonlar kapansın’ talebi Antalya Valiliği tarafından uygun görülmüştü. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, esnafın sesi olmaya devam etmiş, pandemi döneminde esnaflarla sürekli bir araya gelerek taleplerini alan Başkan Şahin, bu taleplerin gerek yerelde gerekse Ankara’da sürekli takipçisi olmuştu. Tam Kapanma Genelgesi’yle ilgili olarak da esnafların taleplerini alan ve bir de basın açıklaması yaparak kamuoyuna bu talepleri açıklayan Başkan Şahin, 27 Nisan 2021 Salı günü Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek esnafın taleplerini aktarmış ve destek istemişti.

ZİNCİR MARKETLER İLE İLGİLİ ÖNEMLİ MADDE

İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Genelgesi’yle ilgili olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında 28 Nisan 2021 Çarşamba günü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ise önemli kararlar almıştı. Kurul, ‘Zincir marketler sadece gıda reyonunu açacak’ maddesiyle Başkan Şahin’in de talebini gerçeğe dönüştürmüştü.

'UYGULAMADA HAKSIZLIK VARDI'

Konuyu değerlendiren Başkan Şahin ise "Esnafımızın taleplerinin her zaman takipçisiyiz. Zincir marketlerle ilgili olarak alınan karardan memnuniyet duyduk. Çünkü daha önceki uygulamada haksızlık vardı. Bizim esnafımız butiğini, ayakkabıcısını kapatırken, zincir marketler bu satışları yapıyordu. Ama şimdi son kararla artık zincir marketler de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde sadece gıda reyonunu açabilecek. Esnaflarımızın diğer taleplerinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz" demişti. Kararın Türkiye'ye yayılmasına vesile olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'e teşekkür yağdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81