Başkan Özçelik "Şehre disiplin gelecek. Bende şikayetçiydim"

Devir teslim töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alanya'nın yeni belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, şehir disiplini konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Özçelik "Şehre disiplin gelecek. Bende şikayetçiydim"

Devir teslim töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alanya'nın yeni belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, şehir disiplini konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

05 Nisan 2024 Cuma 13:14
Başkan Özçelik "Şehre disiplin gelecek. Bende şikayetçiydim"

BENDE ŞİKAYETÇİYDİM
'Şehirde disiplin kalmadı' sözü ilk olarak dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu tarafından dillendirilmiş ve Cumhur İttifakı ortağı MHP kanadından büyük eleştiri almıştı. Adem Murat Yücel'de belediye meclis toplantılarında sık sık bu açıklama ile ilgili serzenişlerini açık açık dile getirmişti. 
Şehirde disiplinin kaybolduğunu herkesin bildiğine dikkat çeken Başkan Özçelik, "Şehrimizde disiplinin kaybolduğunu hepimiz biliyoruz ve hepimiz bundan şikayetçiyiz. Bende şikayetçiydim" dedi.
ESNAFIN BOĞAZINI SIKARAK DEĞİL
Şehirde disiplinin yeniden oturtulacağının da altını çizen Osman Özçelik, elini bir insanın boğazını sıkar gibi yaparak şöyle konuştu: "Evet şehrimize bir disiplin gelecek, ama boynunu boğazını sıkmak anlamında değil. Tertip düzen anlamında şehrimize bir disiplin gelecek. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu konuda rahat olsunlar" dedi.
SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZI BİLİYORDUK
Seçimi çalışmaları süresince sık sık anket yaptırdıklarını ifade eden Başkan Özçelik, "Seçimden 3 gün önce kazanacağımızı 45.1 olarak açıklamıştık. Anket çalışmalırımızı yaptırmıştık. Seçimin ardından 45.30 küsür olarak kazandık." dedi.
"DEVRİ-SABIK YARATMAK DEĞİL"
Sosyal medyada bir işadamı ve belediye başkan yardımcısı hakkında karşılıklı ithamlarla ilgili soru karşısında Başkan Özçelik şunları söyledi: "Analitik ve araştıran bir insanım. Birinci derdim Devr-i sabık yaratmak değil ama usulsüz ve yanlış işlemler var ise ki var demiyorum. Çünkü an itibari ile bilmiyorum. Bunlar ayrı değerlendirilir. Sosyal medyada çıkan o işadamı ve dediğiniz arkadaşların arasındaki problem kendi aralarında.  Belediyemizi ilgilendiren kısımlarla ilgili elbette bir çalışma yapılacak."

Başkan Özçelik konuşmasında sık sık Analitik bir insan olduğunu söyledi. Bizde sizler için araştırdık. 

Analitik insan ne demek?
Analitik, bir bütünü parçalara ayırıp incelemek anlamına gelir. Analiz etmekten türeyen analitik düşünme becerisi bir sorunu alt başlıklara ayırarak analiz etmeyi ve çözmeyi gerektirir. Analitik zekası yüksek kişiler bu yöntemi yani tümdengelim yöntemini kullanarak sorunları çözer.
Analitik insan nasıl olur?
Analitik insanlar, karmaşık problemleri parçalara ayırarak çözmek konusunda iyidirler. Büyük sorunları daha küçük, daha yönetilebilir parçalara bölerler. Bu insanlar, bilgiye ulaşmak için araştırma yapmayı severler. Sorunları çözmek ve daha fazla bilgi edinmek için sürekli olarak kaynakları incelerler.


"YIKMAYACAĞIZ RANTABL HALE GETİRECEĞİZ"
Yeni belediye binası ve pazar yerinin geleceği konusunda da bilgiler veren Başkan Özçelik, "Osman Özçelik ve ekibi yapılan hiç bir şeyi yıkmayacak. Var olan hiçbir şeyi iptal etmeyecek. Hepsini yapılabilecek bir noktaya, daha iyi bir hale getireceğiz. Buraları çalışması daha rantabl hale getireceğiz. Mevcut belediye binası yani burası içinde bir projemiz var" dedi.

Başkan Özçelik'in Devr-i sabık kelimesi ise bir anda gündem oldu. Kelimenin anlamını merak edenler ve bilmeyenler araştırmaya başladı. Devr-i sabık kelimesi aynı zamanda devr-i sabık yaratmak olarak da kullanılıyor. Peki, Devri sabık nedir? Devri sabık yaratmak ne demek? Konuya ilişkin detayları aşağıda sizin için yazdık.
DEVRİ SABIK NEDİR?
Devr-i sabık, Türk siyasetinde genellikle, çok partili döneme geçilmesiyle birlikte 1950 genel seçimlerinde iktidara gelen Demokrat Parti'nin kendinden önceki 23 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi dönemine yönelik "devr-i sabık yaratmayacağız" açıklaması ile bilinir.

Devr-i sabık, kendisinden önceki iktidarın, dönemini sorgulaması, hesap sorması vb. anlamlarında kullanılır.

DEVRİ SABIK YARATMAK NE DEMEK?
Devr-i sabık yaratmak, Türkiye Siyasi Tarihi'nde yeni gelen yönetimin, kendinden önceki dönemi sorgulaması, hesap sorması, vb. anlamında kullanılan ifadeye denir. Bu kavram ikinci meşrutiyet sonrası yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81