Başkan Özcan çevre sorunlarına dikkat çekti

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan 05 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Alanya'da ve Türkiye'de yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekti.

Başkan Özcan çevre sorunlarına dikkat çekti

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan 05 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Alanya'da ve Türkiye'de yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekti.

04 Haziran 2021 Cuma 11:53
Başkan Özcan çevre sorunlarına dikkat çekti

Alanya başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarında telafisi mümkün olamayan tahribatların yaşandığına dikkat çeken Özcan vatandaşlardan çevreye karşı daha duyarlı olmaları çağrısı yaptı. İnsanların yarınları düşünmeden ortaya koyduğu bilinçsiz davranışların dünyamızı tehdit eder boyutlara geldiğine dikkat çeken Özcan bilinçsiz kentleşme, kırsaldan şehirlere yaşanan göç, değişen alışkanlıklar, duyarsızlık ve daha fazla para kazanma arzusu gibi alışkanlıkların tüm dünyada küresel bir tehdide yol açtığını ifade etti.

Son dönemde ortaya çıkan doğal afetlerin çevreye verdiğimiz tahribatın bir sonucu olduğuna işaret eden Özcan “Yıllardır devam eden kıyı işgalleri, orman yangınları, taş ocakları, tarım ve mera alanlarının yok edilmesi, bilinçsiz tarımsal çalışmalar, yanlış su kullanımı ve duyarsız vatandaşların sosyal yaşam alanlarında yaptığı kirlilikler ve kanunlara aykırı olarak yapılan inşaat çalışmaları kentimizin önemli çevre sorunları olarak dikkat çekiyor” dedi.

Yaşanan tüm bu sorunlar içinde son yıllarda kentimize dair güzel gelişmelerin de yaşanmasından mutlu olduklarını kaydeden Alanya kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan,  Alanya’nın en çok mavi bayrağa sahip ilçelerden biri olması, Alanya Belediyesi’nin ortaya koyduğu geri dönüşüm başarısı ve son olarak kazandığı "En İyi Çevre Eğitimi Etkinliği Ödülü" Alanya Kent Konseyi olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir diye konuştu.

Çocuklarımıza daha sağlıklı bir dünya bırakmak ve Alanya’yı yaşanabilir en iyi kent yapmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi uyarısında bulunan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan daha temiz ve sağlıklı bir dünya dileğinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81