‘Barış ve istikrar için birlikte çalışacağız’

Ürdün'e resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

‘Barış ve istikrar için birlikte çalışacağız’

Ürdün'e resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

19 Şubat 2018 Pazartesi 21:47
‘Barış ve istikrar için birlikte çalışacağız’

 Çavuşoğlu, rejimin resmi haber ajansı SANA'nın Afrin ilçesine birkaç saat içerisinde "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerin ulaşacağını duyurmasına ilişkin bir soruya, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatıyla teröristleri bölgeden temizlemeyi hedeflediğini vurgulayarak, "Fırat Kalkanı'yla DEAŞ teröristlerini bu bölgeden temizledik. Afrin bölgesinde de bize saldıran, Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG/PKK terör örgütünü temizlemek için bu operasyona başladık" yanıtını verdi.Her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:"Şimdi, 'Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer?' bu önemli. Eğer rejim, buraya PKK'yı, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok; eğer burada YPG'yi korumak için, koruma sağlamak için giriyorsa bizi, Türkiye'yi ve Türk askerini hiç kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerlidir, Menbiç için de geçerlidir. Fırat'ın doğusu için de geçerlidir."

‘VATANDAŞLAR BU ÜLKEDE YAŞAMAKTAN MUTLU’
Mevkidaşına kendisini evinde ağırladığı için teşekkür eden Çavuşoğlu, görüşmelerde ikili ilişkileri değerlendirdiklerini belirtti. Çavuşoğlu, özellikle son bir yıl içinde ikili ilişkilerin ivme kazandığını, karşılıklı ziyaretlerin sayısının arttığını ve gelecek günlerde karşılıklı önemli ziyaretlerin süreceğini anlattı. Bakan Çavuşoğlu, iki bakanlık arasında siyasi istişare mekanizması kurma konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti. Ürdün’ün Türkiye için kardeş ülke niteliğinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının bu ülkede yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. İki ülke kültürünün aynı, tarihinin ortak olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu ülkelerin sınır bütünlüğünü destekleyen komşu ülkeler olarak Türkiye ve Ürdün'ün başka hiçbir gizli ajandası olmadığını, barış ve istikrar için birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81