'AVM'lerde çok fazla indirim yok'

Zincir marketlerinde kurban satışı yapmasına, bu marketlere karşı yoğun mücadele veren Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp tepki gösterdi.

'AVM'lerde çok fazla indirim yok'

Zincir marketlerinde kurban satışı yapmasına, bu marketlere karşı yoğun mücadele veren Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp tepki gösterdi.

30 Temmuz 2019 Salı 08:30
'AVM'lerde çok fazla indirim yok'

11 Ağustos’ta kutlanacak olan Kurban bayramı öncesinde zincir marketlerin peş peşe kurbanlık satış ilanı vermesi, küçük esnafın tepkisine neden oldu. Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, "Bu işe dur demeli. AVM ve zincir marketler, dinen belirtilen vakti içerisinde o kadar kurbanı kesmeleri mümkün değil" dedi. Yenialp açıklamasının devamında, "Vatandaşlarımızdan ricamız gitsinler kurbanlıklarını kendileri görerek alsınlar. Gerek belediyemiz gerekse özel işletmeler kurban kesimi konusunda zaten vatandaşımıza yardımcı olmakta. AVM ve marketlerde çok fazla da indirim olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

ESNAF KURBAN BAYRAMI'NI BEKLİYOR
Yenialp, sezonun iyi geçeceğine dair açıklamalar yapmalarına rağmen turistin otelden çıkmaması nedeniyle rehberler aracılığıyla turist götürülen mağazalar dışında tatmin edici kazanç elde edemediğini söyledi. Yenialp, Ramazan Bayramı tatilinde rahat bir nefes alan esnafın Kurban Bayramı tatilinde de rahata kavuşmasını diledi. Yenialp, "Biz turizm sezonu öncesinde esnafların ciddi anlamda para kazanacağını ve rahatlayacağını düşünerekten açıklamalar yapmıştık. Turizm gerçekten iyi gitti,  ama turist bir türlü otelden çıkmadı. Çıktıysa da centerlara yönlendirildi rehberler tarafından. Dolayısıyla da esnafa da bir faydası oldu diyemeyiz kesinlikle. Geçen Ramazan Bayramı'nda yerli turist bakımından Alanyamız doldu taştı ve esnaflar para kazandı Bayram süresince inşallah Kurban Bayramı'nda da yerli turist anlamında Alanyamız ciddi bir misafir ağırlar ve esnaflarımız para kazanır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81