ALESO’dan yetki duyurusu

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan (ALESO) yapılan açıklamada ilkokul mezunlarının da Emlak Yetki Belgesi alabileceği duyuruldu.

ALESO’dan yetki duyurusu

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan (ALESO) yapılan açıklamada ilkokul mezunlarının da Emlak Yetki Belgesi alabileceği duyuruldu.

20 Nisan 2021 Salı 10:59
ALESO’dan yetki duyurusu

ALESO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Taşınmaz Ticareti Hakkında yeni Yönetmelik 16 Nisan 2021 tarihli ve 31456 resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre; (1) İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için aranan en az “lise” mezunu olunması şartı “ilköğretim” mezunu olma şeklinde değiştirildi. (2) 14 Ekim 2020 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmelerin; a) Gerçek kişi işletmesi olması halinde, o tarihteki işletme sahibi, b) Tüzel kişi işletmesi veya şube olması halinde, o tarihte taşınmaz ticareti faaliyetlerini yürüten yetkili temsilcilerinden biri, tarafından yapılan yetki belgesi başvurularında 6’ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin 2 numaralı alt bendinde belirtilen ilköğretim mezuniyeti şartı aranmayacak. (3) 5 Haziran 2018 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler adına işletme sahibi veya taşınmaz ticareti faaliyetini yürüten yetkili temsilci tarafından 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, 5 Haziran 2018 tarihinden önce Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar veya üniversitelerden taşınmaz ticaretine ilişkin eğitim sertifikası alınmış olması koşuluyla, 6’ncı maddenin birinci fıkrasının (ç) bendinde belirtilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmayacak. (4) 14 Ekim 2020 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmeler adına, işletme sahibi veya taşınmaz ticareti faaliyetini yürüten yetkili temsilciler 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, a) 6’ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin 5 numaralı alt bendinde belirtilen mesleki eğitim şartı aranmaksızın yetki belgesi verilecek. Söz konusu şartı haiz olunduğunu gösteren belgenin 31 Aralık 2021 tarihine kadar bilgi sistemine aktarılmaması veya il müdürlüğüne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgeleri iptal edilecek. b) 6’ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin 6 numaralı alt bendinde belirtilen mesleki deneyim şartı aranmayacak. (5) 5 Haziran 2018 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan sözleşmeli işletmeler adına işletme sahibi veya taşınmaz ticareti faaliyetini yürüten yetkili temsilci tarafından 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında da yukarıda yer alan üçüncü madde ile dördüncü maddenin (a) bendi uygulanacak. (6) 14 Ekim 2020 tarihi itibarıyla emlak danışmanlığı yapanlar hakkında 14’üncü maddenin ikinci fıkrasının (1) bendinde belirtilen adli sicil şartım haiz olmayan emlak danışmanı istihdam edilemeyeceğine dair hüküm uygulanmayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81