Alanya’ya ikinci tapu dairesi istenecek

Tapu Dairesi’nde yaşanan sıkıntıların ardından harekete geçen ALTSO, Mahmutlar’a ikinci bir tapu dairesi kurulması için dosya sunacak.

Alanya’ya ikinci tapu dairesi istenecek

Tapu Dairesi’nde yaşanan sıkıntıların ardından harekete geçen ALTSO, Mahmutlar’a ikinci bir tapu dairesi kurulması için dosya sunacak.

29 Haziran 2021 Salı 16:31
Alanya’ya ikinci tapu dairesi istenecek

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis salonundaki toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, SMA hastası Ahmet bebek konusunda mutlu sona ulaştıklarını söyledi. Şahin, “Ahmet bebek konusunda Alanyalı iş insanları olarak önderlik etmekten mutluluk duyduk. Bugün de ABD vizesi alındı. Uçak bileti alınacak. İnşallah önümüzdeki günlerde Boston’a uğurlayacağız. Boston’da 4 buçuk ay tedavi görecek” dedi.

“MAHMUTLAR’A TAPU DAİRESİ İHTİYAÇ”
Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan sıkıntılara da değine Şahin, burada şu işlemlerin yavaş ilerlediğini söyledi. Şahin, “Alanya dünyaya açılan penceremiz. Bu artık tescillendi. Burdur, Isparta’da aksatsa oralarda sorun olmaz. Oralarda turizm yok. Burada işlerin hızlı çözülmesi gerekiyor. Mevcut yasada müşteri kaporasını verse de geri alabiliyor. Dolayısıyla şu anda sıkıntı var. Tapu müdürünü ziyaret ettim. 17 günlük kapanma sürecinde tapuya talepler alınmış. Bunun yanında pandemiden dolayı personelin yarısından çoğu müdürlükten gitmiş. Bundan dolayı aksaklık var. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Biz bunu net bir şekilde gördük. Alanya çok büyük. Yeni göç alıyor. Pandemi döneminde yerleşik yabancı sayısı 35 bine çıktı. Burada ne yapabiliriz diye düşündüm. Kaymakamımızla da gittim görüştüm. Gerekirse Ankara’ya gidelim. Personel takviyesi, ek bina dedim. İl olsak 2 tane tapu binamız oluyor. Bunu büyüklerimizden talep edeceğim. Şimdi çalışmamız yaptık. Hem Alanya’mızın nüfusu hem kaç adet işlem yapılıyor tapuda? İllerde kaç adet işlem yapılıyor? Bunların hepsinin istatistiklerini çıkarıyoruz, çalışıyoruz. Dosyayı alacağım, öncelikle bakanımıza (Mevlüt Çavuşoğlu) gideceğim. Torba Yasa’ya bir şey attırın, Mahmutlar’a bir tapu kuralım diyeceğim. En büyük potansiyel, tapu işlemiyle gelen o taraf. Aynı noter, bizim kuracağımız ticaret odası hizmet binası gibi bir tane tapu binası Mahmutlar’a kesinlikle ihtiyaç. Buranın, Alanya’nın yükünü hafifletecektir. İnsanlar günübirlik ya da ikinci günde tapu işlemini yaptırabilecek. İşler aksamayacak. Bunu bakanımızdan talep edeceğim. Bunu bakanımız yapar. Alanya’ya 2 üniversite kurduran Mevlüt Çavuşoğlu Allah’ın izniyle bunu yapar. Ben kendisine Alanya’mız, iş insanlarımız için bunu götüreceğim. İnşallah sonuç alırız. Söz vermiyorum ama bu biraz meşgaleli. Bakanımız Bakanlar Kurulu’nda aynı 2 üniversiteyi nasıl kurdurdu. Cumhurbaşkanımıza Allah’ın izniyle bunu da imzalatır. Bunu da Allah’ın izniyle imzalatır, mevzuatı aşar. Mahmutlar’a bir tapu dairesi olmazsa olmaz. Alanya’nın ihtiyacı ikinci tapu dairesi” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81