Alanya’nın yeni prestiji hizmete girdi

Alanya Belediyesi tarafından Saray Polis Karakolu ile Vergi Dairesi Kavşağı arasında başlatılan bölünmüş yol ve prestij caddesi projesi tamamlandı. Sıcak asfalt serim ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan caddenin peyzaj düzenlemesi ise devam ediyor.

Alanya’nın yeni prestiji hizmete girdi

Alanya Belediyesi tarafından Saray Polis Karakolu ile Vergi Dairesi Kavşağı arasında başlatılan bölünmüş yol ve prestij caddesi projesi tamamlandı. Sıcak asfalt serim ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan caddenin peyzaj düzenlemesi ise devam ediyor.

08 Haziran 2021 Salı 17:59
Alanya’nın yeni prestiji hizmete girdi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, göreve geldiği günden bu yana Alanya’ya kazandırdığı prestij caddelerine bir yenisini daha ekledi. Stad ve Sugözü Caddeleri arasında başlatılan yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı. Caddenin güzelleştirilmesi adına peyzaj düzenlemesinin ise devam ettiği açıklandı.

MEKANİK KAPLAMA İLK KEZ DENENDİ

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, asfalt kalitesini arttırmak adına Saray Mahallesi Sugözü ve Stad Caddesi arasındaki asfalt seriminden önce mekanik serim ve sıkıştırma işlemi yaptı. Bu işlemle birlikte asfalt kalitesi ile ömrünün arttırılması ve araç geçiş konforunun yükseltilmesi amaçlanıyor.

ELEKTRİK HATLARI VE KONTEYNERLER YER ALTINA ALINDI

Alanya Belediyesi’nin yeni prestij caddesinde bölgedeki elektrik hatları da yer altına alındı. Buna bağlı olarak Stad ve Sugözü Caddeleri arasında başlatılan çalışmayla elektrik direkleri sökülürken yeni hatlar toprak altına alındı. Ayrıca çöp konteynerlerini de yer altına alma çalışması devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte hem güvenlik önlemi artırıldı hem alandan tasarruf sağlanarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler, caddedeki rögar kapaklarının yükseltilerek asfalt seviyesine getirilmesine yönelik çalışmasına da devam ediyor.

YOL ÇİFT YÖNLÜ OLARAK HİZMETE GİRDİ

Yapımı tamamlanan caddedeki çalışmalar neticesinde özellikle 25 metrelik yol üzerindeki trafik yoğunluğunu alabilmek adına tek şerit olarak hizmet veren Kadıpaşa Mahallesi, Sugözü Caddesi, Vergi Dairesi önündeki yol çift şerit olarak hizmete açıldı.

BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLİYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya genelinde oluşturmak istediği bisiklet yolu ağı bu caddelerden de geçecek. Başkan Yücel, Bütün Alanya’yı bisiklet ile ulaşılabilir kılmak adına oluşturulan bisiklet yollarının hem güvenli ulaşımın hem yayaların hem de bölgedeki trafik yoğunluğunun azalmasını sağlayacağını söyledi.

YÜCEL: “KENTİMİZİ MODERNLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yapımı tamamlanan ve hizmete açılan yeni prestij caddesi için açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Yeni prestij caddemizde çalışmalarımız tamamlandı. Anadolu Hastanesi kavşağından başladığımız çalışmayı Vergi Dairesi önüne kadar getirdik. Buradaki yoğun çalışmanın neticesinde de Vergi Dairesi önündeki yolu çift yöne dönüştürerek 25 metrelik yol üzerindeki trafik yoğunluğunu azalttık. Yaptığımız bu uygulamalarla, bir yandan güzel Alanya’mızın eskiyen ve verimsiz hale gelen caddelerini yeniliyor bir yandan da Kentimizi modernleştiriyoruz. Caddedeki hummalı çalışmalarımıza sabır gösteren mahalle sakinlerimize ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Modern ve estetik caddemizin Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81