Alanya’dan toplanan TIR dolusu yardım dualarla yola çıktı

Alanya İHH tarafından toplanılan yardım malzemeleri Suriye’ye ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı. İHH Alanya Dernek Başkanı Adnan Yavuz, bölgenin ihtiyaçları en aza indirilinceye kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Alanya’dan toplanan TIR dolusu yardım dualarla yola çıktı

Alanya İHH tarafından toplanılan yardım malzemeleri Suriye’ye ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı. İHH Alanya Dernek Başkanı Adnan Yavuz, bölgenin ihtiyaçları en aza indirilinceye kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

30 Aralık 2020 Çarşamba 12:25
Alanya’dan toplanan TIR dolusu yardım dualarla yola çıktı

Alanya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu kamyon dualarla uğurlandı. Antalya’dan teslim alınan malzemelerin bulunduğu kamyona Alanya’daki dernek tarafından da toplanan ihtiyaç maddelerinin yüklenilmesinin ardından Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan tarafından toplu dua yaptırıldı. Dua edilmesinin ardından kamyon Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı. 

“ALANYA’NIN İLK ARACINI GÖNDERİYORUZ”

Dernek olarak faaliyetlerine 2 ay önce başladıklarını belirten İHH Alanya Dernek Başkanı Adnan Yavuz, Suriye’deki savaş nedeniyle aç, susuz ve muhtaç insanlar olduğunu olduğunu bildiklerini söyledi.

Yavuz, “Bölgemiz maalesef savaş bölgesi ve oradaki insanların sesine kulak vermek adına, Alanya kamuoyunu bilgilendirerek Suriye’ye bir yardım kampanyası başlattık. Ekibimiz, yönetim kurulumuz, kadın kolları iyi bir çalışma yaparak 5 TIR’ı şu anda Suriye’ye göndermek üzere organize ettik. Şu an göndereceğimiz yatak, ev eşyası, soba, okul ihtiyaçları, kadın ve çocuklara yönelik elbiseler ve biraz da çocuklarımızın moralini düşünerek çocuk oyuncakları koyduk. Diğer dört TIR’ımızı da salı günü Niğde’den göndereceğiz. Oradan patates alarak Suriye’ye göndereceğiz. Çünkü biz İHH Genel Merkezi ile organize çalışıyoruz. Onların ihtiyacı neyse kampanyaları o yönde gerçekleştiriyoruz. Bize gelen gıda ihtiyacı patates ihtiyacı olduğunu söyledikleri için biz Niğde’den patates göndereceğiz. Alanya kamuoyu da biz ev eşyasıyla, kıyafetle, oyuncakla yardım ederiz dedi ve şimdi buradan onları gönderiyoruz. İnşallah Alanya’nın ilk aracını buradan gönderiyoruz. 234 ve 5 numaralı tırlarımızı patateste birlikte göndereceğiz. Alanya’da yeni bir derneğiz. 2 aylık bir derneğiz. Lokal bir derneğiz. 2 aylık bir çalışmayla biz bunu yaptık ama bu çalışmalar devam edecek. 15 Ocak gibi biz 36-37 kişilik bir ekiple yönetim kurulu olarak bölgeyi ziyaret edip Suriye’yi ziyaret edeceğiz. Orada elde ettiğimiz rapor ve bilgilerle tekrar burada yine aynı çalışmaları sürdürecek. Biz bu kampanyayı Gazipaşa İHH ile birlikte yaptık. 15 Ocak’ta oradan döndükten sonra tekrar altıncı yedinci TIR’larımızla da start vermiş olacağız. Çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Sezona kadar inşallah bölgenin ihtiyaçları bitmez ama en aza indirilinceye kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 30.12.2020 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81