Alanya’da Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

AGC’nin 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri yarışmasının ödül töreni görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi. 

Alanya’da Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

AGC’nin 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri yarışmasının ödül töreni görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi. 

13 Ekim 2019 Pazar 19:31
Alanya’da Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri töreni Olive Garden’da düzenlenen görkemli törenle verildi. Törene Yılın Televizyon Habercisi Ödülü’nü alan Didem Arslan Yılmaz, Yılın Gazetecisi Ödülü’nü alan İsmail Saymaz, Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.

“BİR DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDEYİZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, “İnşallah güzel eğlenceli bir akşam planladık. Hep birlikte eğlenelim dedik ama üzgün taraflarımız da var. Sektörün içinden geçmekte olduğu zor ve dar bir süreç var. Gerek ekonomik koşullar, gerekse medyadaki değişim. Yeni medyanın geleneksel medyaya getirdiği artı eksiler. Bizde bir yenilenme yapılanma devrim süreci yaratıyor. Bütün bunların içersinde farklı duyguları yaşadığımız bir süreç yaşıyoruz. Bu karmaşanın içerisinde biraz keyif alacağımız gece olsun istedik. 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması’nda ödül alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ülkemizin güney sınırında bir harekata var, eğleneceğiz derken gönlümüzü ruhumuz Mehmetçikler. Askerlerimize kuvvet diliyoruz muzaffer olmayı diliyoruz.” Dedi.

“SENEDE 1 DEFA SAHNEYE ÇIKIYORLAR”

Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise; “Bu gece özel bir gece. Benim burada 2 kimliğim var. Birisi Alanyalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmam ikinci ise bu yıl Medya Başarı Ödülleri’nde jüri başkanlığı yapmam. Gazetecilerin emeğinin değerlendirildiği böyle coşkulu törenler artık yapılmaz oldu. Bu nedenle bu akşam önemli bir akşam. Emekçilerin senede bir defa sahneye çıktığı gün. Burada bulunan Alanya protokolünü gazeteci arkadaşlarımız 365 gün ekrana sahneye çıkarıyorlar. Ancak kendileri senede bir defa kendileri sahneye çıkıyorlar. Ödül alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

“BASIN HALKIN DENİZ FENERİDİR”

Alanya Belediye Başkanı Adem murat Yücel’de “Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ve operasyonda şehit olan tüm şehitlerimiz için de ülkemizin başı sağ olsun. Basın mensupları olarak sizler daima biz yerel idareciler ile halk arasında bir köprüsünüz. Basın milletin deniz feneridir. Işığınız hep yansın.” İfadelerini kullandı.

“YILMAZ VE SAYMAZ’A ÖDÜLLERİ VERİLDİ”

Konuşmaların ardından Yılın Televizyon Habercisi ödülünü alan Didem Arslan’a ödülünü Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli verdi. Yine Yılın Gazetecisi Ödülünü alan İsmail Saymaz’a ise ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti. AGC Başkanı Gaye Coşkun’da Didem Arslan Yılmaz ve İsmail Saymaz’a çeşitli hediyeler verdi. Kısa bir konuşma yapan Gazeteci İsmail Saymaz, “Gazetecilerin 2 bayram kutladığı söyleniyor. Biri 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü böyle bir bayram olur mu? Bu tartışma sürüyor “Çalışan” ibaresi kaldırılsın deniyor çünkü gazetecilerin çoğu işsiz. İkincisi 24 Temmuz Sansürün kaldırılışı. Böyle bir bayram olur mu? Yada sansür gerçekten kaldırılmış mıdır.?” Dedi.

TELEVİZYON DALINDA ÖDÜLLER DAĞITILDI

Törende ilk olarak Televizyon dalında ödüller dağıtıldı. TV Haberi Dalında Erdal Anak, Montaj-Kurgu dalında  Ramazan Özdemir , Haber Programı dalında Alper Kutay ,  Tv Kültür Programı dalında Oğuz Korum , TV Spor Programı dalında  Ercan Yıldırım ödüllerini Didem Arslan Yılmaz’dan aldı.

Törende Gerçek Alanya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aynur Özkaya, “Dalga Geçer Gibi” isimli haberi ile Gazete Haberi Dalında Yılın Gazetecisi ödülünü alırken, yine Gerçek Alanya Gazetesi Haber Müdürü Burak Gül’de “İnsanlık Ayıbı” isimli eseriyle Araştırma Dalında Yılın Gazetesi ödülünü aldı. Özkaya ve Gül’e ödüllerini Ünlü Gazeteci İsmail Saymaz verdi.

Törende Aynur Özkaya, ‘Dalga Geçer Gibi’, ‘Burak Gül “İnsanlık Ayıbı’ ‘Dehşet Anları’ adlı gazete haberi ile Jüri Özel Ödülü'nü Mesut Uygur, Güncel yazıda ‘Her sabah uyandığımda’ adlı eserle Feyzi Açıkalın, ’Mescit yalanı’ adlı spor haberi ile Teoman Eriş, Sayfa düzeninde Dündar Çetin, Gazete reklam ve tasarımda Anastassia Çetinkaya. TV haberi dalında 'Dolandırıcı’ adlı eserle ödül aldı.. Arıkan Yılmaz Dim Özel Ödülü’nün sahibi Alanya Postası Gazetesi Genel Yayın Müdürü Gazeteci Mehmet Ali Gürses. İnternet Gazeteciliği’nde Işıl Doğan ödül aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81